Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Sprūdžs pie augstākās izglītības diploma cer tikt janvārī

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (Zatlera Reformu partija) pie augstākās izglītības diploma cer tikt nākamā gada janvārī. "Process notiek, bet tas nenotiek tik ātri, kā man gribētos pašlaik, bet pagaidām es tēmēju uz janvāra beigām," ministrs teica Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā.

Kandidējot 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanās, informācijā par savu izglītību Sprūdžs norādīja, ka viņam ir tikai vidējā izglītība, taču mācību iestādes specifikas dēļ viņam pagaidām nav diploma par augstāko izglītību un viņš vēl turpina mācības.

Sprūdžs ir mācījies prestižajā Roberta Kenedija koledžā Cīrihē, kurai ir sadarbība ar Velsas universitāti, tāpēc tā ir tiesīga piešķirt augstākās izglītības kvalifikācijas, kas tiek starptautiski atzītas.

Ministrs studējis Velsas universitātes akreditētajā profesionālā biznesa vadības maģistra (MBA) programmā, kur mācības notika gan attālināti, gan klātienā Cīrihē. Pašlaik koledžā šādas programmas vairs nav. Sprūdžs sāka mācības 2005.gadā. Savukārt, pabeidzot visus MBA moduļus, augstskolu studentiem tiek dota iespēja – saņemt MBA diplomu vai rakstīt disertāciju, lai iegūtu akadēmisko grādu. Sprūdža izvēle bija rakstīt disertāciju, jo MBA diploma saņemšanai tajā brīdī nebija nozīmīga iemesla.

Disertācijas tēma ir saistīta ar uzņēmumu vadības informācijas sistēmu tirgus izpēti Latvijā.

Ārvalstu augstskolu ierastā prakse šādos gadījumos ir izsniegt tikai noslēdzoši iegūtā grāda un kvalifikācijas apliecinājumu, taču starplaikā iegūtos akadēmiskos grādus ar atsevišķiem formāliem dokumentiem neapliecina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas