Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Sprūdžs piedāvā veidot vienotu klientu apkalpošanas centru visām valsts iestādēm

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Cinitis
C
Beidzot! Sen jau vajadzēja! Lai viņam izdodas!
NWO
N
Tas ir būtībā New World Order
Verotajs
V
Loti laba doma; velu veiksmi lai izdodas ieviest! Tas patiesam varetu gan ieverojami samazinat iestazu izmaksas, gan ari paaugstinat pakalpojumu kvalitati. Optimali butu, ja sadu apkalposanas centru veidotu un ikdiena vaditu Lattelecom vai Latvenergo lidzigs komercuznemums.
memory
m
un vienotu garu garu rindu ar iepriekšēju pierakstīšanos
Jānis
J
Sasodīts, vai tas tagad ir svarīgākais??? Sprūdž, nu tad izdod pastmarku! Tas arī būs svarīgi, un būs arī reforma, jo nekas TĀDS vēl nav bijis...
j
Tieši tā, tas ir ļoti svarīgi, lai cilvēkam dzīve kļūtu vienkāršāka. Īpaši uzņēmējiem ir svarīgi, lai staigāšana pa iestādēm nepaņemtu visu viņu enerģiju.
  • 1
  • 0
Arta
A
Vēl lielāka putra....
???
?
Taatad zvanu centri 110, 112, 113, 114 arii ir putra?
  • 1
  • 1
Vārds
V
a ko, sviests 2 tak ir! :)))
  • 1
  • 1
Jānis
J
Jāņem piemērs no Jaunzēlandes, kur pasts pilda līdzīgas funkcijas. Tur pastā var, piemēram, atjaunot tiesības un samaksāt ceļa nodokli. Jaunzēlandes piemēru papildinām ar iespēju samaksāt citus nodokļus, iesniegt gada pārskatus un citus valsts un pašvaldības iestāžu pakalpojumus un prasības, kur nav jābūt ļoti kvalificētam darbiniekam noteiktā sfērā, bet pārzin vispārīgi. Tādējādi atdzīvināsim pasta nodaļas, nenoslogosim iestādes būtiskākiem jautājumiem un padarīsim dzīvi vienkāršāku un valsti pieejamāku. Ideja arī piedāvāt bankām atvērt pakalpojumu centru pasta nodaļā ar bariņu pamatpakalpojumiem.
J
Ideja laba, jo visi jautaajumi tiks fikseeti datu baazee un uz tiem buus jaasniedz atbildes vai rakstiskaa vai mutiskaa formaa. Super, arii jaunas darba vietas.
Bezdievis
B
Vienots klientu apkalpošanas centrs visām valsts iestādēm varētu labi derēt mazajām pašvaldībām. Kaut kur jau varētu apvienot vai satuvināt arī citas iestādes - publiskā bibliotēka blakus skolai, pansionāts blakus vietējai poliknīnikai, u.t.t.. Vienīgi jāņem vērā, ka tas ir daudzu gadu projekts, jo klientu pieņēmējiem jābūt ļoti daudzpusīgi izglītotam speciālistam, ja nevēlamies klientu apkalpotāju uzskatīt kā klientu sadalītāju nosūtot klientus pēc tam kaut kur tālāk. Šis modelis būtu apgrūtināts lielajām pilsētām, bet pavisam mazajām pašvaldībām varētu noderēt tāds viens speciālists, kurš var konsultēt un paveikt darbus uz vietas.
Veļķis
V
VID salikt kopā ar Pārtikas&veterināro dienestu, pielikt vēl 7 aģentūras... Stulbs un vēl stulbāks!
x
x
Cik ilgi pilotēs? Kad lidos?
Mk
M
Vajag uztaisīt kā Gruzijā jebkuru jautājumu atrisina 15 minūtēs, ja ne ierēdni atlaiž
Arta
A
Nerunājiet muļķības.
  • 0
  • 1
Garāmgājējs
G
Šī ir ļoti laba ideja, bet jau iedomājos kāds sašutums un vēlme pretoties sāk briest reģionos esošo "mūžīgo" valsts iestāžu prātos. jo ir taču skaidrs, ka centralizējot klientu apkalošanu vienā vietā to pašu funkciju veikšanai darbiniekus arī vajadzēs krietni mazāk.
aha
a
kārtējais RP "cīņas iesaukuma" kareivis?
  • 0
  • 1
Paga-paga
P
Diezin vai tas samazinās darbinieku skaitu - speciālistus uz vietas tik un tā neaizvietosi, bet jauna centra uzturēšanai personāls arī būs vajadzīgs. Ir vēl arī ieviešanas izdevumi, kuri kaut kad var būt atmaksāsies. Pie tam, ņem vērā, ka šim centram ir jādarbojas PERFEKTI. Pretejā gadījumā sekas būs katastrofālas.
  • 2
  • 1
:))))
:
varbut mazajai un ''saruukoshajai'' Latvijai pietiktu ar vienu valsts iestadi?
zvirbulēns
z
Nē, Jūs galīgi neesat sapratis reformu būtību, valsts iestādes ir jādubulto, pašvaldības jālikvidē, visu varu jākoncentrē valsts aparāta rokās, un visu to valsts aparātu jāizvieto Latgalē vienā vietā!
  • 2
  • 1
uzņēmējs
u
Šī ir labākā Sprūdža ideja, kuru nu gan vajadzētu ieviest valsts iestāžu mudžeklī. Lai veicas!
fakts
f
Protam, ka ir vajadzīga vienas pieturas aģentūra, kā tas ir normālās valstīs. Citreiz man ir sajūta, ka tās visas iestādēs ir ierēdņu darba vietas, nevis iestādes, kuras palīdz cilvēkiem ātri un efektīvi atrisināt viņu problēmas. Atbrauc cilvēks no laukiem un staigā pa ašpadsmit iestādēm kārtojot papīriņu, tad brauc vēlreiz pēc nedēļas , lai tos papīriņu izņemtu, parakstītu un aizvestu trūkstošos. Tas nav normāli! Iestādēm ir jāapzinās, ka viņu galvenais uzdevums ir pēc iespējas ātri un vienkārši apkalpot iedzīvotājus, bet nevis izturēties pret iedzīvotājiem kā tādiem lūdzējiem.
  • 4
  • 0
tā nav nekāda Sprūdža ideja, tā ir
t
Pareizi, ka veca zupa! Vajag beigt bardaku ar tām simts pašvaldībām un tad likvidēt 2/3 ministriju un šis funkcijas nodot pašvaldībām. Bet tagad ir lieluma un varēšans ziņā dažādas pašvaldības, bet 15 ministrijas savu darbību centralizē tikai uz Rīgu. Drīzz Latvijā nekā cita nebūs kā vien Rīga.
  • 0
  • 0
ehhhh
e
tā nav nekāda Sprūdža ideja, tā ir 10 gadus veca zupa, ko ik pa laikam silda tie, kas nezin, ko amatā iesākt
  • 3
  • 1

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas