Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Stendzenieks: Latvenergo ir pārliecināti par jaunajiem tarifiem

_Latvenergo _jauno, bet vēl neapstiprināto elektrības tarifu reklāmas kampaņa liecina, ka uzņēmums ir pārliecināts par to apstiprināšanu, pauž reklāmas aģentūras Zoom vadītājs Ēriks Stendzenieks, komentējot Latvenergo uzsākto nedēļu ilgo sabiedrības informēšanas kampaņu.

“Acīmredzot Latvenergo ir pietiekami augsta ticamība, ka tarifus apstiprinās, kā plānots, citādi uzņēmums netērētu naudu reklāmai,” vērtē reklāmas industijas pārstāvis.

“Valstij ir jākomunicē ar iedzīvotājiem apsteidzošā formā, nevis jau post factum, vēlāk taisnojoties. Cilvēki dzīvo nedrošībā un neziņā par nākotni, katra valsts aktivitāte, kas mazina neziņu, ir pozitīva,” uzskata Ē.Stendzenieks. Taču vienlaikus viņš norāda – ja tarifus tomēr neapstiprinās, tā būs izmesta nauda.

Uzņēmuma preses sekretārs Andris Siksnis informē, ka video un audio klipa izgatavošana firmai izmaksājusi 1 900 latu. Summu, kas atvēlēta, lai nedēļu raidītu šo klipu vairākās televīzijās, latviešu, krievu un reģionālajās radiostacijās, viņš nenosauca.

Arī Latvenergo valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs nevarēja nosaukt precīzu summu, kāda atvēlēta šai reklāmas kampaņai, bet atzina, ka SIA Repute par šo darbu varētu saņemt summu virs 10 000 latu. Viņš norāda, ka valsts nauda te netiek tērēta, bet gan uzņēmuma peļņa.

Valsts Latvenergo apmaksāto reklāmu, kurā tiek aizstāvēti jaunie tarifi, izstrādājusi SIA Repute, kuras līdzīpašnieks ir Vienotības priekšvēlēšanu kampaņas veidotājs Ainārs Ščipčinskis, vēsta portāls pietiek.com. Viņš arī ziedojis apvienībai 18 tūkstošus latu.

SIA Repute valdes locekle Iveta Antonišķe portālam norādīja, ka aģentūras sadarbība ar Latvenergo sākusies aizvadītajā vasarā, kad uzņēmums primāri sniedza konsultācijas par komunikāciju Lietuvas un Igaunijas tirgos, kā arī atsevišķos jautājumos Latvijā. “Es apstiprinu, ka aģentūras mazākuma akcionārs ir SIA MWG, bet tai nav nekādas līdzdalības mūsu sadarbībā ar Latvenergo. Aģentūra strādā neatkarīgi, līdz ar to kategoriski noraidu jebkādus minējumus par politisko ietekmi šī vai citu projektu ietvaros. Lūgums izvairīties no spekulācijām, atreferējot klaji tendenciozo un neprecīzo pietiek.com informāciju,” uzsver I.Antonišķe.

Jau ziņots, ka no 1.janvāra pievienotās vērtības nodoklis elektrībai no 10% palielināts līdz 22%, kas radījis 11% elektroenerģijas cenas kāpumu visām mājsaimniecībām, ziņo LETA.

Savukārt aprīlī varētu stāties spēkā jauna elektroenerģijas tarifu aprēķināšanas kārtība, saskaņā ar kuru tarifu pieaugums skars pusi mājsaimniecību. 30% mājsaimniecību ikmēneša maksa par elektrību pieaugs vidēji par latu, 20% mājsaimniecību pieaugums būs lielāks. Pēc Latvenergo sniegtās informācijas, vidēji no 1.aprīļa tarifs mainīsies par 21%.

Kā skaidro Latvenergo, par pirmajām 1200 kilovatstundām (kWh) būs jāmaksā pašreizējais tarifs - 8,25 santīmi par kWh. Kad šis patēriņa apjoms tiks pārsniegts, tarifs būs 10,74 santīmi par kWh. Patērētās elektroenerģijas uzskaiti sāks no 1.aprīļa.

Latvenergo sagatavoto tarifu plānu vēl vērtēs Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas