Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Štokenbergs: Jautājums par īpašumu nodošanu ebrejiem būtu jārisina pragmatiskās sarunās, nevis skrienot uz demisiju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vēlētājs
V
No paša rosinātā progresīvā ienākuma nodokļa arī nevajadzēja tik viegli atteikties! Skat:"Štokenbergs:"Bagātajiem jāmaksā vairāk...",LA,31.10.2009.
pupsiks
p
Ooooo,afērists arī mēģina ko gudru pateikt!Štokenberg,tiec labāk ar saviem sūdiem galā un tad nāc citus mācīt!
NEZI, KAS NOTIKTU
N
JA LEMBIS SĀKTU LIECINĀT. MĒS VIŅU PAR PREZIDENTU UZREIZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UZ ROKĀM PILĪ IENESTU
ta nu gan
t
Par pārrunām parasti nesauc tādas sarunas, kad viena puse diktē, bet otra puse klusējot izpilda.
jautaajiens
j
Kura buutu taa izpildoshaa puse? Vai tas, kas jau sarunu sakumaa pielec kaajaas un aizbeeg? Ja VL grib kljuut par nopietnu politisku speeku - un taads Latvijai ir ljoti vajadziigs - tad jaatsakaas no beerniskjiigiem nikjiisiem un arii no antisemiitisma kaa argumenta. Atstaajiet nacionaalo nesaskanju celsanu Biskekas centram.
  • 1
  • 2
par morāles cilstrakstiem
p
kāpēc tiek jautāts tieši štokenberga viedoklis. atvainojiet, tas, ka viņš kādreiz ir bijis tieslietu ministrs, vēl neko nenozīmē. kas viņš ir šodien, vai zviedru rūpnieks, sabiedrības sirdsapziņas nesējs, tikai viens latvijas iedzīvotājs, kas cits... manuprāt, gaisā jūtams dubultmorāles smārds, vai tā nav..
par vaarda briiviibu
p
Taapeec ka Latvijaa ir demokratija un nevis tikai interneta komenteetaajiem, bet arii Stokenbergam.
  • 0
  • 2
111
1
Ar jums(RP un V) jau nekadas pragmatiskas runasanas nesanak! jus(koalicijas partneri) neviena jautajuma nieklausaties, kas nak no NA. Plesas jau V un RP, kurs vairak noraus, vai izpatika kadam. Ziniet prieks kam mums tada valdiba, kas labi zin, ko tauta doma, bet viss ir pie kajas.
Alberts
A
Būdams caur un caur pragmātiķis,Štokenbergs pat atteicās no paša ierosinātā progresīvā ienākuma nodokļa un par to pat vairs neieminas! Tieši otrādi,nobalsoja par ienākuma nodokļa samazināšanu bagātajiem! "A.Štokenbergs:-Kā politiķis un ekonomists esmu tepat jūsu avīzē teicis neskaitāmas reizes: bagātajiem jāmaksā vairāk! Skat."Štokenbergs;"Bagātajiem jāmaksā vairāk...",LA,22.10.2009.
jautaajiens
j
Kaapeec lai es maksaatu nodokljus gan par sevi, gan par jums? Maksaajiet juus par sevi, bet es maksaashu par sevi. Arii pie vienotaas likmes bagaatie maksaa vairaak. Ar to veel nepietiek?
  • 1
  • 2
nazis
n
Ierunaajaas! Paputeejis uznjeemeejs un nekam nederiigs politikaanis! Tagad mums taads jaaklausaas? Pie tam uzvaards arii par kautko liecina...
No preses
N
"Tauta nav juridiski atbildīga par dažu savu pārstāvju rīcību. Lai šī tēze kļūtu spilgtāka, paskatīsimies uz kolektīvās atbildības tēmu "no otras puses". Proti, ja kolektīvās atbildības jēdziens tomēr tiek piemērots, ko tas nozīmētu pašiem ebrejiem? Varētu pasludināt, ka ebreji ir atbildīgi par komunisma nodarīto postu. Kā nu ne - jo viņu klātbūtne boļševiku partijas nākšanā pie varas ir nepārprotama. Jau 1907.gadā Krievijas Sociāldemokrātiskās partijas 5. kongresā ebreji veidoja 29% no delegātiem (būdami 4% no valsts iedzīvotājiem). Par daudzu boļševiku vadoņu tautību jautājumu vispār nav. Vainīgi? Vainīgi. Prasām kompensācijas. Ko vēl tādu varētu sadomāt... Varētu apgalvot, ka ebreji vispār ir nežēlīgi ekspluatējuši darbaļaudis visā Eiropā un tādēļ "no viņiem pienākas". Fakti? Piemēram, 19. gadsimta beigās ebreji veidoja 13% no Kijevas iedzīvotājiem, toties kontrolēja divas trešdaļas no pilsētas tirdzniecības. Šajā laikā 31% no Vācijas bagātākajām ģimenēm bija ebreji. Turpinot šādu loģiku: kapitālisti (tātad ebreji) noveda pie kariem, posta utt. Kompensācijas! Es saprotu, ka šādas konstrukcijas izklausās murgaini. Un tādas tās arī ir. Tāpat kā ebrejiem nav piemērojams "kolektīvās vainas" princips, tāds nav piemērojams arī citām tautām."
jautaajiens antisemiitu bljaaveejam
j
Pirmkaar, neviens iznjemot antisemiitiskos bljaaveejus neko nav teicis par "naaciju kolektiivo vainu". Otrkaart, vai pasam bljaaveejam daudz kas pieder no iipasumiem, par kuriem ir runa? Sadomaat var jebko, tikai vispirms jaapadomaa par sekaam. Vai dizhie domaataaji grib ierakstiit sevi antisemiitu-revizionistu baraa?
  • 1
  • 3
Leons
L
Kādas vēl pragmatiskas sarunas,ja premjers dod tikai norādījumus,kas katram jāpilda!
Fakti
F
"Polija atteikusies no ieceres izmaksāt kompensācijas par nacistu okupācijas iestāžu un komunistiskā režīma konfiscētajiem nekustamajiem īpašumiem."
jautaajiens
j
un poljiem sito baaziis degunaa abas ieintereseetas puses ne vienu reizi un ne divas.
  • 1
  • 2
jura
j
Aicinu mācīties no Еврейская община Калининграда. Pārņemt pieredzi, kā tur mūsu rietum-astrumu kaimiņš - Krievija "kompensē" kopienai bijušos īpašumus. Uzreiz pateikšu - nekompensē nekā.
jautaajiens
j
bolseviki vispaar nekompensee nevienam un neko. tikai mees, jura, neesam bolseviki, bet eiropiesi.
  • 1
  • 2
jautaajiens
j
Jura, mees nedziivojam Putirashkaa, kur tev aizsuuta uz... un tu veel priecaajies, ka zobus neizsita un kameraa neielika, bet tiesiskaa rietumu valstii. Zini, kas ir tiesiska valsts? Taa ir valsts, kur privaatpersonas un valsts striidaa var gadiities taa, ka privaatpersonai ir taisniiba, bet valstij nav.
  • 1
  • 2
Tautas Balss
T
Ebrejiem īpašumi jāatdod, kompensācijas jāmaksā, ja gribam lai arī cik tas neprasītu līdzekļus. Punkts. Cita rīcība ir kaitnieciska pret Latviju un tautu, pret ebrejiem.
jautaajiens
j
Tikai ne visi. Punkta pagaidaam nav.
  • 1
  • 3
!
!
Ir jau atdoti. Punkts.
  • 6
  • 0
!
!
"Ja mēs sekojam retorikai, kas nākusi no Visu Latvijai, tur sāk virsroku ņemt inteliģentā antisemītisma tēze, kuru toreiz Iesalnieks propagandēja. Un šobrīd no tiem paziņojumiem tas nāk laukā arvien vairāk," pieļāva A. Štokenbergs" Asiņainais punduris būs Štokenbergu labi izskolojis melot. NA teica: ja Vienotībai šis jautājums liekas izskatāms, lai tā ņem un atklāti to pati virza uz apspriešanu. Štokenbergs kā demagogs apvaino koalīcijas dalībniekus antisemītismā. Cik prasti un atbaidoši.
jautaajiens
j
Atbaidosi ir tikai tas, ka "koaliicijas daliibnieki" saak beernu speeliites "tu man nepatiic un es ar tevi nespeeleejos". Interesanti, kaapeec tikai Vienotiibai jaavirza? Vai tad mums nav koaliicijas valdiiba? Vai NA sis jautaajums neliekas virzaams? Ja nee, kaapeec?
  • 2
  • 2
Fakts
F
Tādus - kā sakarīgais Štokijs, mūsu tauta vienkārši izmet no politikas, lai paliek vieta jampampiņiem un tūdaliņiem.
jautaajiens
j
tu gribeeji uz provokaacijaam palikt? ko tad nepaliki? buutu vareejis kaadu balzaama kruucinju pa to haosu aizvilkt un kvalitatiivi pieljurbaaties, kameer polichi iistenos provokatorus dzenaaja.
  • 2
  • 4
!
!
Šie izteikumi vēlreiz parāda, ka viena no lielākajām kļūdām bija piedalīties toreiz Doma laukuma pasākumā, kurā šis tips demagoģēja un musināja cilvēkus, bet pēc tam nosvīda.
  • 6
  • 4

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas