Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Straujumai pie labās rokas sēdēs Circene, pie kreisās - Vējonis

Vistuvāk jaunajai Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (Vienotība) Ministru kabineta sēžu zālē sēdēs veselības ministre Ingrīda Circene (Vienotība) un aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība).

Circene, kura sēdēs pa labi no Straujumas, un Vējonis, kurš sēdēs pa kreisi no premjeres, šādu godu izpelnījušies, jo viņiem jaunajā Ministru kabinetā ir visilglaicīgākā valdības darba pieredze. Circene bijusi ministre 3,3 gadus, bet Vējonis - 8,3 gadus.

Tradicionāli ministri, kuriem ir visilgākā darba pieredze valdībā, valdības sēžu zālē sēž vistuvāk Ministru prezidentam. 

Labajā pusē aiz Circenes sēdēs finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība), kurš bijis ministrs 3,2 gadus, labklājības ministrs Uldis Augulis (Zaļo un zemnieku savienība), kurš bijis ministrs 2,7 gadus, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Reformu partija), kurš bijis ministrs 2,3 gadus un satiksmes ministrs Anrijs Matīss, kurš bijis ministrs 10 mēnešus. Kā pēdējie labajā pusē vietas ieņems tieslietu ministre Baiba Broka (Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, NA) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (NA), kuriem abiem nav valdības darba pieredze.

Kreisajā pusē aiz Vējoņa vieta ierādīta ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam (Reformu partija) ar 2,3 gadu ministra darba pieredzi, zemkopības ministram Jānim Dūklavam (Zaļo un zemnieku savienība) ar 2,7 gadu pieredzi, izglītības un zinātnes ministrei Inai Druvietei (Vienotība) ar 1,4 gadu pieredzi, ekonomikas ministram Vjačeslavam Dombrovskim (Reformu partija) ar 8 mēnešu pieredzi un kultūras ministrei Dacei Melbārdei ar 2,5 mēnešu pieredzi.

Straujuma pirmajā valdības sēdē uzrunājot savas valdības ministrus, aicināja viņus vienmēr sākotnēji domstarpības izrunāt ar viņu un tikai tad - ar preses palīdzību. Viņa pauda ticību, ka vienmēr izdosies atrast kompromisu.

"Lai mums izdodas visiem un lai mēs ataisnojam to uzticību, ko mums šodien Saeima ir devusi!" vēlēja Straujuma. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas