Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sudraba: Valsts sagrābšana Latvijā turpinās jau no 90. gadu sākuma

Valsts sagrābšana Latvijā turpinās jau no 90.gadu sākuma, šodien žurnālistiem sacīja Oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja Inguna Sudraba (NSL).

Komisija vēl turpina strādāt pie galaziņojuma izstrādes, tāpēc politiķe pagaidām nekomentēja, vai komisija ir secinājusi, ka "oligarhu lieta" ir saistāma ar valsts sagrābšanu. Aģentūra LETA jau ziņoja, ka galaziņojuma melnrakstā ir norādīts, ka tā dēvētajās "oligarhu sarunās" ir saskatāmas valsts sagrābšanas pazīmes.

Paužot personīgo viedokli, Sudraba norādīja, ka kopš 90.gadiem notiekošie valsts "dalīšanas un pārdalīšanas" procesi nav beigušies arī šodien.

Lai tas mainītos, ir jāaug cilvēku apziņai, vai viņi valsti izmanto sava labuma gūšanai, vai arī domā par iedzīvotājiem, pauda politiķe. Likumdošanā valsts sagrābšanai atbilst konkrēti Krimināllikumā minēti noziegumi, un nepieciešama juristu diskusija, kā šo jēdzienu vēl plašāk ietvert likumu sistēmā. Tas nebūs viens noziegums, bet konkrētu pazīmju kopums var veidot novērtējumu par valsts sagrābšanu, skaidroja komisijas vadītāja.

Parlamentārās izmeklēšanas deputāti šodien vienojušies par valsts sagrābšanas juridisko formulējumu un turpina strādāt pie jautājumiem par pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti, pastāstīja Sudraba.

Komisija šodien slēgtā sēdē divarpus stundās izskatīja apmēram pusi no deputātu priekšlikumiem, un pašlaik turpinās darbs pie pārējo rosinājumu izvērtēšanas.

Kā ziņots, parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota 2017.gada jūlijā.

Galaziņojumu oficiāli apstiprināt plānots sanāksmē, kas provizoriski varētu notikt ceturtdien pēc Saeimas sēdes.

Top komentāri

Ievēlēta par Jūrmalas otkatiem
I
Ko tā Sudraba tur čivina? Svētule atradusies. Vai viņa ir aizmirsusi, ka pati, kopā ar Balodi un Mežecki ir ievēlēta par Jūrmalas domes otkatos izspiestu naudu? Vai tā nav valsts sagrābšana?
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
TAS KA'' MŪSU'' MINISTRI TURPINA NEKAUNĪGI GRAUT LATVIJAS EKONOMKU ,VISMAZ MAN UZDZEN ŠERMUĻUS ! LIEPĀJAS METALURGA DZĪŠANA KAPĀ PIESPIEDU KĀRTĀ IR TIKAI SĪKS PIEMĒRS !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas