Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šuplinska izstājas no Jaunās konservatīvās partijas

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) izstājas no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), liecina viņas paziņojums mikroblogošanas vietnē Twitter.

Trešdien preses konferencē ministre jau informēja, ka atstās politisko spēku, ja partija viņu atsauks no ministres amata. Kā pati norāda savā iesniegumā, ministres amatu atstāj, jo Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir nosaucis jaunu izglītības un zinātnes ministra kandidāti - Saeimas deputāti Anitu Muižnieci (JKP) -, kura ir piekritusi pildīt nozares ministres pienākumus.

"Paldies par sadarbību. Augstu novērtēju katru biedru, kas godīgi, drosmīgi un gudri ir darbojušies un darbosies joprojām," pauda ministre savā iesniegumā partijai. 

Šuplinska izglītības un zinātnes ministres amatā stājās 2019.gada 23.janvārī, kad darbu sāka visa Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) veidotā valdība.

Līdztekus ministres pienākumiem Šuplinska pildīja arī vadošās pētnieces un profesores pienākumus Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā.

Tāpat ministre uzņēmās valdes locekles uzdevumus Latgaliešu kultūras biedrībā, viceprezidentes darbus UNESCO Latvijas Nacionālajā komisijā un padomes locekles pienākumus Sabiedrības integrācijas fondā.

Šuplinskas ieņēmumi pērn sasniedza 70 976 eiro, kas ir par 755 eiro mazāk nekā 2019.gadā, liecina viņas iesniegtā valsts amatpersonu deklarācija. Politiķei bezskaidras naudas uzkrājumos ir 11 500 eiro, kā arī viņai pieder 2005.gada vieglā automašīna "Honda CRV", kura reģistrēta 2018.gadā.

Šuplinskai pieder dzīvoklis Rēzeknē, savukārt Rīgā viņai ir dzīvoklis lietošanā.

Kā ziņots, Saeimas deputāte Anita Muižniece (JKP) ir piekritusi kļūt par izglītības un zinātnes ministri, aģentūrai LETA apliecināja Muižniece.

LETA jau ziņoja, ka turpmāk koalīcija strādās bez partijas KPV LV, trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu mediju pārstāvjiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Tādējādi turpmāk koalīcijā darbosies Jaunā konservatīvā partija (JKP), Attīstībai/Par (AP), Nacionālā apvienība (NA) un Jaunā vienotība (JV). Kariņš piebilda, ka koalīcijas darba turpināšana bez KPV LV bijusi "partneru vienošanās turpināt darbu kompaktā veidā".

Premjers paziņoja, ka, KPV LV pārtraucot dalību koalīcijā, šīs partijas pārraudzībā esošajiem ministru amatiem izvirzīs Mariju Golubevu (AP), Gati Eglīti (JKP), Jāni Vitenbergu (NA), bet izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) vietā stāsies Anita Muižniece (JKP). Par Šuplinskas nomaiņu Kariņš sacīja, ka arī tā bijusi "partiju vienošanās".

Līdz šim KPV LV valdībā pārstāvēja divi ministri - iekšlietu ministrs Sandris Ģirģens un labklājības ministre Ramona Petraviča. Vitenbergs tiks atkārtoti iecelts ekonomikas ministra amatā, Golubeva tiks iecelta par iekšlietu ministri, bet Eglītis - par labklājības ministru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas