Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Talsu novada domi vadīs Edgars Zelderis

Ceturtdien, 15. jūnijā, pirmajā jaunievēlētās Talsu novada domes sēdē par priekšsēdētāju kļuvis Edgars Zelderis no partijas Mēs - Talsiem un novadam, apsteidzot otru izvirzīto kandidātu Ģirtu Kalnbirzi (Talsu novada attīstībai), kuru uz amatu virzīja līdzšinējais mērs Aivars Lācarus.

Par Kalnbirzes kandidatūru balsoja visi Talsu novada attīstībai saraksta deputāti  - Aivars Lācarus, Ģirts Kalnbirze, Oļegs Solovjovs un Andis Astrātovs, kā arī Latvijas Reģionu apvienības deputāte Daiga Feldmane. 

Zeldera kandidatūru atbalstīja visu pārējo politisko partiju un apvienību deputāti - Edgars Zelderis, Lauris Pīlēģis un Ilva Norenberga no partijas Mēs – Talsiem un novadam, Dainis Karols un Almants Kalniņš no Latvijas Zemnieku savienības, Alfons Spēks un Andis Āboliņš no Latvijas Zaļās partijas, Normunds Tropiņš un Edmunds Demiters no partijas Vienotība, Gundars Sebris un Ilze Indriksone no politiskās apvienības Visu Latvijai – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK un Inga Gluzda no Jaunās konservatīvās partijas.

"Pilnībā apzinos, kāda tā ir šobrīd atbildība un ko tas man nozīmē. Ar tīrāko sirdsapziņu apsolu, ka šo amatu pildīšu godprātīgi. Gribu teikt milzīgu paldies saviem partijas biedriem, ka dažu mēnešu laikā nodibinājām partiju, bijām spējīgi veiksmīgi novadīt kampaņu un parādīt diezgan labu rezultātu vēlēšanās. Es arī gribu teikt milzīgu paldies visiem iedzīvotājiem, kas ir balsojuši un bijuši aktīvi. Šis ir savā ziņā vēsturisks brīdis, kaut vai tādēļ, ka vēlētāju aktivitātes ziņā esam pirmajā vietā aktivitātes kāpumā. Tas nozīmē, ka iedzīvotāji vēlas pārmaiņas, viņi grib labāk lietas darīt, grib citādāk. Ir arī, protams, daudz lietu, ar kuriem viņi ir apmierināti, arī to nevar noliegt, bet katrā ziņā iedzīvotāji vēlas citādāku attieksmi no pašvaldības. To mēs visi zinām, ka tā ne vienmēr ir bijusi laba, to mēs noteikti centīsimies uzlabot. Aicinu visus deputātus konstruktīvam darbam, lai mēs varam sasniegt mērķus, pildīt solījumus, lai iedzīvotāji būtu apmierināti, lai viņi saprot, ka mēs kalpojam iedzīvotājiem, nevis iedzīvotāji kalpo mums. Ceru, ka mums izdosies veiksmīgs darbs," pēc ievēlēšanas amatā pauda Zelderis.

2017. gada pašvaldību vēlēšanās Talsu novadā tika iesniegti astoņi politisko partiju un apvienību saraksti, un visi ar vismaz vienu mandātu domē arī iekļuva.

Pie četriem mandātiem tika bijušā mēra partija Talsu novada attīstībai, kurai ar trim mandātiem seko jaunā mēra partija Mēs - Talsiem un novadam. Pa diviem mandātiem ir Latvijas Zemnieku savienībai, Latvijas Zaļajai partijai, Vienotībai un Nacionālajai apvienībai Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK, bet pa vienam deputātam domē būs no Jaunās konservatīvās partijas un Latvijas Reģionu apvienības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas