Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tiesa atzīst Tautas partiju par maksātnespējīgu

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa piektdien pasludināja likvidējamās Tautas partijas (TP) maksātnespēju, aģentūru LETA informēja tiesas pārstāvis Jānis Jaksons. 

Tiesa par administratoru iecēla Valeriju Andrejevu.

Piektdien pieņemtais spriedums nav pārsūdzams un tas stājas spēkā šodien, informēja Jaksons.

Kā ziņots, TP maksātnespējas pieteikumu iesniedza novembra beigās.

TP likvidatore un bijusī ģenerālsekretāre Ramona Pitena iepriekš sacīja, ka TP kasē ir apmēram 3000 latu, bet ir pieteicies viens kreditors - Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) -, kas vēlas no partijas piedzīt 1 027 366 latus.

21.jūlijā Pitena oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis publicēja paziņojumu par TP darbības izbeigšanu un tās likvidāciju, norādot, ka prasījumi pret TP piesakāmi trīs mēnešu laikā. Šajā laikā TP pieteicies viens kreditors - KNAB - ar prasījumu 1 027 366,67 latu apmērā.

Kā LETA jau ziņoja, 22.septembrī Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departaments pēc TP kasācijas sūdzības izskatīja administratīvo lietu saistībā ar KNAB priekšnieka 2008.gada 22.aprīļa lēmumu par pārsniegtā pieļaujamo priekšvēlēšanu izdevumu apmēra - 235 856,17 latu - un prettiesiski saņemto ziedojumu - kopsummā 791 510,50 latu - ieskaitīšanu valsts budžetā. Nepārsūdzamā spriedumā Senāts atstāja spēkā KNAB lēmumu.

Pirmā bilance, kas tika iesniegta KNAB pēc lēmuma par TP likvidēšanu, liecināja, ka TP kasē bija apmēram 9000 latu, sacīja Pitena. No šiem līdzekļiem tika maksāts auditoriem, naudu prasījusi arī partijas slēgto līgumu laušana un darbinieku atlaišana, pastāstīja likvidatore.

Jau ziņots, ka TP pārkāpumu KNAB konstatēja pēc 2006.gada 9.Saeimas priekšvēlēšanu kampaņas. Toreiz KNAB uzdeva partijai ieskaitīt budžetā 235 856 latus - summu, kas pārsniegusi pieļaujamo priekšvēlēšanu izdevumu apjomu, un 791 510 latus - summu, ko KNAB atzinis par neatļauti saņemtiem ziedojumiem un dāvinājumiem.

Veicot pārbaudi, KNAB secināja, ka pastāv tieša saikne starp TP priekšvēlēšanu kampaņu un vairāku juridisko personu veidotajām pozitīvisma kampaņām, kuras bija vērstas tieši uz TP reklamēšanu, kādēļ tika veicināta partijas popularitāte 9.Saeimas priekšvēlēšanu periodā.

Līdz ar to citu juridisko personu izdevumi par šo kampaņu veidošanu, kā arī papildu atklātie partijas priekšvēlēšanu izdevumi tika pieskaitīti TP priekšvēlēšanu izdevumiem, tādējādi vēlēšanu izdevumu limitu pārsniedzot par vairāk nekā 700 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas