Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Tieslietu ministra izvēli ietekmēs arī prezidenta viedoklis

Nacionālā apvienība (NA) tieslietu ministra amatam ir izvirzījusi divus kandidātus – Gaidi Bērziņu un Jāni Bordānu –, un premjera izvēli ietekmēs arī Valsts prezidenta Andra Bērziņa viedoklis, apliecināja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

"Attiecībā uz tieslietu ministra amata kandidātu svarīgs būs gan Valsts prezidenta viedoklis, gan kandidātu izvirzījušās partijas prioritāte, gan tiesībsargājošo iestāžu atzinumi," norādīja Panke, atbildot uz jautājumu, kā premjers Valdis Dombrovskis izvēlēsies starp abiem kandidātiem.

Tāpat Dombrovskis, kuram prezidents uzticējis valdības izveidi, ņems vērā profesionālos kritērijus un pieredzi. "Galīgo lēmumu pieņems pats premjers," uzsvēra viņa pārstāvis.

Nacionālās apvienības prioritāte ir Gaidis Bērziņš. Premjers iepriekš atzinis, ka viņam personīgi neesot iebildumu pret Bērziņu.

Bērziņš ieguvis maģistra grādu jurisprudencē. Viņš ir strādājis par zvērinātu advokātu un maksātnespējas administratoru, pasniedz lekcijas Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. Bērziņš bijis tieslietu ministrs Aigara Kalvīša un Ivara Godmaņa valdībās.

Savukārt advokāts Jānis Bordāns, kurš šogad vasarā pameta "Vienotību", iepriekš bijis Dombrovska padomnieks tieslietu jautājumos, kā arī premjera parlamentārais sekretārs laikā, kad tieslietu ministra posteni pameta Mareks Segliņš (Tautas partija) un ilgu laiku nevarēja atrast tieslietu ministru.

Bordāns beidzis Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti. Papildu studijām viņš mācījies Londonas Universitātes Komerctiesību studiju centrā. Viņš bijis Saeimas deputāts, strādājis prokuratūrā.

Jau vēstīts, ka valdības veidošanu pirmdien pārrunās Valsts prezidents un viņa aicinātais premjera amata kandidāts Dombrovskis. Līdz pirmdienas rītam prezidents arī sagaida tiesībsargājošo iestāžu atzinumus par ministru amata kandidātiem.

Bērziņš iepriekš publiski paziņojis – ja kāds atzinums būs negatīvs, viņš izmantos tiesības un kandidātu noraidīs. Arī pats premjers pieļāvis korekcijas provizoriskajā valdības sastāvā. Jauno valdību iecerēts apstiprināt otrdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas