Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Topošā valdība iecerējusi risinājumus meklēt pēc vienprātības principa

Topošās koalīcijas partijas virzās uz sadarbības modeli, kur jautājumi tiks risināti pēc vienprātības principa, žurnālistiem otrdien sacīja premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV).

Politiķis pastāstīja, ka partijas šodien teju divas stundas spraigi diskutēja par sadarbības līgumu un vienojušas par 90% no tā.

Risināt jautājumus pēc vienprātības principa ir teju vienīgais iespējamais veids šajā Saeimā, uzskata Kariņš. Viņš skaidroja, ka nevienai partijai nav būtiska balsu pārsvara un pārstāvniecība parlamentā ir līdzīga, līdz ar to neviens nevar uzspiest savu viedokli pārējiem.

"Tas prasa laiku, bet es esmu gatavs to laiku ieguldīt," sacīja Kariņš. Viņš nedomā, ka šāds sadarbības modelis varētu apgrūtināt kādu reformu virzīšanu.

Viņa vērtējumā, topošās koalīcijas partijas ir pierādījušas, ka spēj atrast kopsaucējus, lai arī sākotnēji tām ir dažādi viedokļi noteiktos jautājumos.

Politiķi trešdien un ceturtdien turpinās diskusijas par valdības deklarāciju un sadarbības dokumentiem. Lai arī kopumā process esot sarežģīts, Kariņš uzskata, ka partijas vienosies jau nosauktajos termiņos.

Kā ziņots, topošās koalīcijas partijas varētu līdz ceturtdienas vakaram vienoties par jaunās valdības deklarāciju, sadarbības līgumu un fiskālās disciplīnas līgumu. Tad pirmdien, 21.janvārī, Kariņam paredzēta tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni.

Savukārt nākamnedēļ varētu notikt balsojums par valdības apstiprināšanu.

Valdībā plāno strādāt piecas partijas - Jaunā Vienotība, Jaunā konservatīvā partija, KPV LV, nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, kā arī Attīstībai/Par!.

Top komentāri

Tad
T
nepieņems nekādus lēmumus, un jeņķu marionete varēs vispārpareizi vāvuļot:))))
Jābūts Stulbiņš
J
Vienprātība? Kas tā par mērkaķieni? Vienprātība pastāv tikai mafijas aprindās, jo tas kas vienprātībai pretojās dabū iespēju izgulēties zārkā. Pēc PēdPadPalatvijas valdības rīcības, domājams, ka zārkā guļ Latvija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas