Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

TP ministri iesniedz demisijas rakstus; Riekstiņš: atkāpties prasīja politiskā loģika

Četri Tautas partijas (TP) ministri pirmdien no rīta premjeram Valdim Dombrovskim (JL) iesniedza demisijas rakstus. Premjers nolēmis pieņemt visu ministru demisiju, tiesa, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) pēc valdības vadītāja lūguma turpinās pildīt pienākumus līdz jauna ministra apstiprināšanai amatā, informēja premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Iepriekš izskanēja aicinājumi M.Riekstiņam palikt amatā, un arī viņš pats līdz šim skaidri neatbildēja par savu izvēli, tomēr pirmdien viņš līdz ar TP pārstāvjiem veselības ministri Baibu Rozentāli, pašvaldību lietu ministru Edgaru Zalānu un tieslietu ministru Mareku Segliņu devās pie premjera iesniegt demisijas rakstus.

Diena.lv skaidroja L.Krapāne, tieši M.Riekstiņš aicināts palikt amatā, jo ārlietu pozīcijā nebūtu ļoti pamatoti strādāt kādam pienākumu izpildītājam no esošā valdības sastāva, šajā amatā nepieciešams cilvēks ar pieredzi diplomātiskajā jomā.

Paredzams, ka no rītdienas veselības ministra pienākumus pildīs iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), tieslietu ministra - labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS), reģionālo lietu ministra - vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS). U.Augulis patlaban ir atvaļinājumā, un viņa pienākumus pildīs izglītības ministre Tatjana Koķe, ziņo LETA. Cik ilgi šiem ministriem būs jāuzņemas kolēģu pienākumi, būs atkarīgs no iespējamajiem partneriem un viņu lēmumiem, teica L.Krapāne.

Kā vēstīts, kultūras ministrs Ints Dālderis nolēmis palikt amatā un izstāties no TP.

Vaicāts, kāpēc, par spīti izskanējušajiem aicinājumiem, nolēmis atkāpties no amata, M.Riekstiņš Dienai teica, ka politiskā loģika prasīja atkāpties. Kā vēstīts, eiroparlamentāriete un bijusī diplomāte Sandra Kalniete (PS) paudusi viedokli, ka M.Riekstiņam jāpaliek savā vietā šajā Latvijai grūtajā laikā, lai partiju politiskajās spēlēs netiktu "paspēlētas" Latvijas intereses.

Vēlāk portālā - videointervija ar Māri Riekstiņu!

(papildināta pēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas