Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Trīs gadu laikā 300 ierēdņiem mācīs franču valodu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Biruta
B
Jā, ierēdni, ir jāceļ kvalifikācija, pat ļoti jāceļ!!! Esam ES dalībvalsts, - ir, ir tas pamanīts:), neesi jau Tu vienīgais, kas lietas pamana:). Pamanīts jau sen ir arī tas, ka neliela sabiedrības daļa diezgan atklāti paņem no kopīgā katla to, ko citiem aizliedz. Runa ir par to, vai jāmācās valsts apmaksātajā darba laikā , piedevàm vēl izmantojot valsts lîdzekļus (Ls15.000 projekta līdzmaksājums). Privāta firma pati nopelna, samaksā valstij nodokļus un tad, ja pietiek naudas, apmaksā kvalifikācijas celšanas kursus ( ne katram, kurš piesakās:)). Jums, ierēdni, gan ir nesalīdzināmi vieglāk, jo nauda vienmēr ir no valsts- nodokļu maksātāju nauda. Visapkārt turīgā Eiropa un kolēģi tajā, un jums arī gribas spēlēt turīgajos:D. Gribas tik ļoti, ka pat 00.38 miegs nenāk! Pamana jau arī to, ka kādi vienmēr ir vienlīdzīgāki:) par pārējiem. Ja tā gribat dzīvot, tad nepretendējiet uz toleranci no pārējiem. Par labvēlību un mīlestību vispār aizmirstiet!
Vuarzazi
V
Murgs bûtu "cauchemar", "couchemar" liek domàt par "coucher avec", gulèt ar kàdu, kas nav obligàti murgs.
Vuarzazi
V
Varbūt nav manīts, ka esam ES dalībvalsts ? Varbūt nav manīts, ka visas ministrijas, vairāk vai mazāk, sadarbojās ar citām ES valstīm ? Varbūt ir uzskats, ka ideāls ieredniecībai ir Saeimas deputāts, kas nepārvalda valsts valodu ? Katra normāla privāta firma, lai paliktu konkurēt spējiga, veicinā savu personālu turpināt mācīties un kļūt profesionālākam. Ierēdņiem arī jākļust profesionālākiem un jāspēj sazināties ar ES kolēģiem. Katram jāmācās visu dzīvi un katrs var iemācīties 4-5 valodas.
Biruta
B
Labi, ir projekti, kas psredz kādas cilvēku grupas izglītošanu, lai mēķgrupa būtu kaut kam pielågoties, kaut kur iekļauties spèjīgāka. Kā ir ar Latvijas valsts lîdzmaksàjumiem šajos projektos? Vai līdzmaksāšana notiek tikai tad, kad ierēdņi ir labuma guvēji? Trûcîgo kārtai ierēdņi vav pielīdzināmi, gluži pretēji, paši var lîdzmaksāt to nieku, cik nu tur pietrūkst. Mācībām jābūt àrpus darba laika. Žurnālistiem vajadzētu paturēt šo pasākumu vērā un pasekot, vai ierèdņi mācīsies apmaksātajā darba laikā. Tā laikam iznàk, kā te raksta viens komentētājs, ka mācīsies apmaksātajā darba laikà, lai, savukārt, iegûtu lielāku algu, jo zinàs vēl vienu svešvalodu. Kad runa ir par naudu, tad mūsu ierēdņi daudz ko aizmirst :)
Ministry of Truth
M
Tagad kabinetu lauvas un tie, kas apdāvina sekretāres ar džipiem, bārstīs frāzes par konsolidāciju, atbildību, plānošanu un fiskālo politiku, šos bezsatura murgus pavairos arī franču valodā. Couchemar!
Vuarzazi
V
Enfin !
ierednis
i
Vai tad Latvijas ieredniem, kuri sanem tik lielas algas nav pasiem personiga atbildiba un pienakums par to, lai vini iemacitos uz sava rekina, ja tirlinam Pabrikam ir japmierina savas ambicijas, egoistiskas iegribas ar francu valodas zinasanam, francu valodu? Tas tacu ir amorali, ja pec 20.gadu neatkaribas vel valstij, kura ir tik nabaga, ieredni ir janodrosina ar valodu apmacisanu. Nauda tiek nozagta pensionariem, berniem, daudzibernu gimemem, socialajai sferai, lai tik valdosa mafija, slaka varetu apmierinat savas privatas iegribas, vajadzibas. Loti interesanti Latvija viss sanak, uz valsts rekia ieredni, diplomati macas svesvalodas un tad par to vini vel sanem darba algai piemaksas, par vairaku svesvalodu zinasanam, pilniga degradacija un valsts izlaupisana notiek visa Latvijas valsts parvalde. Pietiktu jau ari ja labi zinatu anglu valodu, jo ES vadosa un noteicosa valoda ir anglu valoda un ta klust arvien ietekmigaka un vajadzigaka. Ja jau dokumentus var iegut visas nacionalajas valodas ES tad pilniba Latviajs ierednim pietiek, ja tas zina latviesu valodu un anglu valodu. Neviens nenoliedz, ka valodu, vairaku valodu zinasana, ir laba lieta, bet tas nav japanak uz valsts rekina. ja jau augstaka izglitiba ir par ,aksu tad ari ieredniem pasiem ir jamaksa par savas kvalifikacijaas celsanu. Loti biezi Latvija notiek ta, ka jauni cilveki, pa blatu, pec radniecibas, pazinu, milako saistibam, iesezas ierednu vietas, apmacas valodas uz valsts rekina, iegust citus labumus un tad dodas prom uz privato sketoru, slinkakie, stulbakie paliek ierednieciba. Kapec Latvija visas nozares, sferas ir tadas kroplibas, acganibas? Tapec, ka ministru amatos, ierednieciba sez slinki, paslabuma mekletaji, kretini, kuri vien doma ko varetu nonaut no valsts, no latviajs iedzivotaju maka. Ja Latvijas ieredniem ir vajadziga papildus svesvalodu zinasanas tad labak butu francu valodas vieta prasit ieredniem mecities vacu valodu, jo ES Vaciajs un vaciski runajoso valstu ietekme ar katru dienu pieaug. Vel viena butiska lieta ir, ka ieredni, diplomati ir pamanijusies darba laika nodarboties ar svesvalodu macisanos, kas ir vistieska Latviajs valsts aplaupisan un iedzivotaju apzagsana. Ieredniem valodas ir japgust uz sava rekina un aprpus darba laika un tam ir jabut skaidri noteiktam valsts parvaldes nolikumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas