Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Trīskārtējais Lielbritānijas čempions Marks Higins trenēs «Skandi Auto Rally Team»

Īsi pirms Latvijas rallija čempionāta kārtējā posma, rallija «Cēsis 2008» rallija komandas «Skandi Auto Rally Team» ekipāžas Ivars Vasaraudzis/Valdis Spredzis un Jānis Kārkliņš/Jānis Krastiņš piedzīvos lielu treniņu sesiju, kuru vadīs viens no pieredzējušākajiem Lielbritānijas rallija pilotiem, trīskārtējais Lielbritānijas rallija čempions, 2007.

gada Lielbritānijas nacionālais rallija pilots Marks Higins.Marks Higins patlaban ir viens no labākajiem Lielbritānijas rallija pilotiem, kurš pats aktīvi piedalās britu čempionātā, turklāt neliedz savas zināšanas citiem rallija braucējiem. Trīsdesmit septiņus gadus vecais Menas salā dzimušais Higins rallijā sāka piedalīties 1988.gadā. Viņš ir viens no pilotiem, kam rallijs ir ne tikai hobijs, bet arī maizes darbs — jau savā ceturtajā sezonā Marks Higins parakstīja savu pirmo līgumu un kļuva par profesionāli — algotu rallija pilotu. Viņa karjeras laikā šādi līgumi ir bijuši neskaitāmi, un to skaitu papildina rallija skolu instruktora līgumi, kā arī dažādi testa pilota līgumi ar vadošajiem auto ražotājiem, kas ietver pat darbu pie jaunākās Džeimsa Bonda filmas. Marks Higins ir braucis vienā komandā kopā ar tādām rallija zvaigznēm kā Kolins Makrejs, Karloss Sains un Marko Martins. Viņa personīgais labākais rezultāts ir sestā vieta _WRC _posmā Lielbritānijā un astotās vietas _WRC _posmos Grieķijā un Sardīnijā. Šobrīd Marks Higins bez darba pie jaunākās Džeimsa Bonda filmas, strādā arī kā _Pirelli _riepu testa pilots. Rallijs «ERGO rallijs Cēsis 2008», kas notiks 7. un 8.jūnijā Cēsu un Vecpiebalgas apkaimes ceļos, noteikti būs viens no interesantākajiem šīs sezonas rallijiem, jo tajā gatavojas startēt deviņdesmit piecas rallija ekipāžas. Ļoti interesanta cīņa gaidāma divu _WRC _ekipāžu starpā — Latviju tajā pārstāvēs Ivars Vasaraudzis un Valdis Spredzis ar_ Mitsubishi Lancer WRC_ sporta automašīnu, bet Lietuvu — pieredzējušais Sauļus Girdausks ar Pauļusu Urbonasu un _Škoda Fabia WRC_.«Galvenā cīņa šajā rallijā notiks starp mūsu un Girdauska ekipāžu, un pašlaik ļoti grūti prognozēt šīs cīņas iznākumu. Sauļus ir ātrs un ļoti pieredzējis rallija pilots. Esam tikušies ar viņu vairākās sacensībās — dažās viņš ir bijis ātrāks, dažās mēs,» saka Valdis Spredzis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas