Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 11. jūnijs
Mairis, Ingus, Vidvuds

Tūlīt sāksies

Tūlīt tik sāksies - būs referendums par māmiņu algām, kas vienlaikus draud ar pensionāru un pārējās sabiedrības pretnostatīšanu. Opozīcijai Saeimā ir izdevies savākt 37 parakstus un taranēt likumu paketi, kas bija viens no Dombrovska-Vilka-aizdevēju «saspiešanas» politikas pamatbalstiem, likumu paketi, kas paredz slimības pabalstu, bezdarbnieka pabalstu un «māmiņu algu» iesaldēšanu līdz 2014. gadam.

Prezidents Valdis Zatlers ir nolēmis apturēt sociālo pabalstu likumu publicēšanu uz diviem mēnešiem, līdz ar to CVK ir jārīko parakstu vākšana.

Pilnīgi iespējams, ka valsts sociālās traģēdijas apstākļos opozīcijai izdosies savākt nepieciešamos 153 tūkstošus parakstus nozīmīgu sociālo garantiju atbalstam. Tātad šogad ir iespējams tautas referendums slimības pabalstu, bezdarbnieka pabalstu un māmiņu algu jautājumā.

Propaganda sabiedrībai piedāvās viltus izvēli - pensijas vai pabalsti, nodokļu pieaugums vai pabalsti. Patieso izvēli paskaidro finanšu ministrs Andris Vilks. Sociālo pabalstu ierobežojumiem ir jābūt, līdz Latvija pievienosies eirozonai. To prasa arī SVF un EK. Tātad līdz 2014. gadam.

Vēl trīs sastinguma un vienlaikus intensīvas tautas aizbraukšanas gadus uzspiež noteikta politiskā izvēle. Dombrovskim un Vilkam ir pilnīga taisnība, sakot, ka nav iespējams ievērot aizdevēju nosacījumus un neiesaldēt sociālos maksājumus. Lai tie ir negatīvs signāls nodokļu maksātājiem, lai tie ir vēl viens stimuls pamest valsti, nav iespējams atcelt sociālo pabalstu ierobežojumus, ievērojot starptautisko aizdevēju prasības.

Ja Latvija ievēro aizdevēju nosacījumus, ir gandrīz vienalga, kurš ir Latvijas premjers. Tad mums ir jāturpina īstenot politiku, kuras koridors ir ļoti šaurs. Nav iespējams vienlaikus samazināt inflāciju un apkarot bezdarbu, samazināt patēriņu un stimulēt ekonomiku, iesaldēt algas un runāt par demogrāfijas uzlabošanu. Ja Latviju atstās vēl 100 tūkstoši jaunu cilvēku, tā būs īsta katastrofa, bet tā būs noteiktas politikas cena. Tas ir jāsaprot skaidri. Valdība saka, ka nav alternatīvas šādai politikai, jo nav alternatīvas SVF/EK kredītam. Opozīcijai šis pamatjautājums būs jāatbild.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas