Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Turlais: Mēra amats nebūtu nekāda dāvana

Rīgas domes priekšsēdētāja amats nebūtu nekāds apbalvojums vai dāvana, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda iespējamais Gods kalpot Rīgai (GKR) Rīgas mēra amata kandidāts Dainis Turlais.

Politiķis norādīja, ka mēra amats būtu smags un sarežģīts darbs, jo domē ir jārisina vairākas samilzušas problēmas, piemēram, Valsts kontroles ziņojumos konstatētās nepilnības, kā arī lietas, kas saistītas ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aktivitātēm. "Uzskatīt, ka no mēra pārvēlēšanas brīža viss būs saulaini un skaisti, būtu maldīgi, jo veicamo darbu apjoms ir milzīgs," sacīja Turlais.

Taujāts, kāda būtu viņa motivācija uzņemties šo amatu, Turlais norādīja, - tā kā viņš ir partijas biedrs, viņš nevarot ignorēt kolēģu viedokli un vēlmi. Turlais arī pauda viedokli, - ja viņš tiks apstiprināts mēra amatam, kā vieno no vicemēriem viņš gribētu redzēt Burovu.

Tikmēr deputāts Vjačeslavs Stepaņenko (GKR), kurš izvirzīja Turlā kandidatūru, sacīja, ka par vicemēra amatiem frakcija nemaz nav lēmusi.

Stepaņenko atzina, ka frakcijā Burova kandidatūra mēra amatam oficiāli virzīta nemaz netika. "Sākot diskutēt, vairums atbalstīja Turlo, tādēļ pamatā esam izvērtējuši tieši viņa prasmes, politisko pieredzi un citus plusus," teica Stepaņenko.

Stepaņenko norādīja, ka nevēlas abus kandidātus nolikt uz "svaru kausiem", vien pauda, ka Turlā potenciāls līdz šim nav pietiekami pielietots. "Turlais ir izcils stratēģiskais un taktiskais plānotājs. Un domes darbs pamatā ir resursu un pielietojumu sakausējums. Mums ir resursi un ir plāni, un mums ir jākontrolē šo mērķu sasniegšana. Tīri personīgi uzskatu, ka Turlais šos procesus spētu vadīt labāk," sacīja politiķis.

Savukārt partijas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (GKR) žurnālistiem pauda viedokli, ka ir lepns, ka viņa partijā ir divi vienlīdz vērtīgi mēra amata kandidāti.

Ameriks norādīja, ka abiem kandidātiem ir vienlīdzīgas iespējas ieņemt mēra amatus. "Frakcija, vērtējot Turlā līdzšinējo pieredzi, sliecās viņu atbalstīt, taču tas nenozīmē, ka kāds neatbalsta Burovu. Vienkārši šādos krīzes apstākļos frakcija šo kandidātu uzskata par atbilstošāku," sacīja Ameriks.

Viņš norādīja, ka rītdien valde lems par galējo partijas nostāju. Kopumā partijas valdē ir 21 cilvēks, no kuriem lielākā daļa ir Rīgas domes frakcijas deputāti. Tas liek domāt, ka, neraugoties uz vairāku biedru aicinājumu amatam izvirzīt Burovu, valde tomēr varētu lemt par labu Turlajam.

Kā ziņots, Gods kalpot Rīgai valde šodien nespēja izlemt, kuru partijas biedru virzīt Rīgas mēra amatam.

Top komentāri

Šim mērglim tā būtu lielākā DĀVANA.
Š
Salīdzinot ar šo elles IZDZIMTENI, Nils Ušakovs būtu tīrais eņģelis. Ne par velti šī ideja no Stepaņenko bandas nāk, un šī nolādētā odze to vien domā, kā šo zemi un tautu iznīcināt.
padoms
p
Nu tad neej par mēru, nav spiesta lieta...
viena tante teica ka...
v
Vecais krupis jau sen būtu jāizmet no RD vispār ! Jo ieņemot tādu amatu korupcijas skandāli RD tik "plaukst un zeļ",nevis tiek apakaroti...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas