Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ukrainas iekšlietu ministram piešķir Interpola biometrisko pasi

Ukrainas iekšlietu ministrs Anatolijs Mogiļovs kļuvis par pirmo tik augsta ranga amatpersonu, kura saņēmusi starptautiskās kriminālpolicijas organizācijas "Interpols" apstiprinātu ceļošanas dokumentu - biometrisko pasi -, kas ļauj bez vīzas veikt dienesta braucienus uz 11 pasaules valstīm.

Jūs esat pirmais ministrs pasaulē, kurš saņem tamlīdzīgu dokumentu," teica Interpola ģenerālsekretārs Ronalds Noubls, svinīgi pasniedzot Mogiļovam Interpola biometrisko pasi.

Mogiļovu ļoti pārsteidza, ka viņš ir pirmais pasaule, kurš saņēmis Interpola pasi un pateicās par doto iespēju braukt uz 11 valstīm, bez vīzas kārtošanas.

Šobrīd Interpola pasi ir apstiprinājušas 11 valstis, bet vēl 20 līdz 30 valstīs tiek izskatītas iespējas pieņemt šo ceļošanas dokumentu.

Interpola vadītājs skaidroja, ka plānots izdot apmēram 2000 tamlīdzīgu dokumentu visā pasaulē. "Visi [Interpola pasu īpašnieku] biometriskie dati atradīsies Interpola datu bāzēs," viņš piebilda.

Noubls stāstīja, ka Interpola biometriskās pases dizainu izstrādāja Ukrainas kompānija "EDAPS", sadarbojoties ar ārvalstu kolēģiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas