Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uldis Pīlēns izstājas no Tautas partijas

Atzīstot, ka tas nav ne viegls, ne patīkams, arī ne emocionāls lēmums, par izstāšanos no Tautas partijas (TP) piektdien paziņojis Liepājas uzņēmējs Uldis Pīlēns.

Vēstulē TP valdei viņš norāda, ka šobrīd, redzot, kā partijas neformālā vadības grupa, ministri, frakcija veido Latvijas saimniecisko un politisko ietvaru globālās un Latvijas budžeta krīzes apstākļos, viņa konservatīvā pārliecība par modernas, nacionālas valsts attīstību nav savienojama ar TP vadības rīcību.

"Manuprāt, bezatbildīgi tiek grautas ne tikai konservatīvas politikas vērtības, bet pašu rokām tiek iznīcināta tradicionālā Tautas partijas elektorāta ticība konservatīvai politikai," saka U.Pīlēns.

Ekonomikas tā saucamā glābšanas programma, viņaprāt, ir saturiski absurda, stabilitāti un attīstību neveicinoša pašā būtībā.

U.Pīlēns TP valdei adresētā vēstulē atzīst, ka viņam ir žēl šķirties no partijas daudziem domubiedriem, īpaši reģionos, taču tad, kad partijas "spice" maina būtiskus konservatīvas, sociāli atbildīgas ekonomikas, nacionālā valstiskuma uzstādījumus tikai tāpēc, ka atbildīgie ministri, frakcija nav bijuši savas atbildības un uzdevumu augstumos šī laika izpratnes līmenī – tas viņam ir pārāk nozīmīgs un sāpīgs signāls.

U.Pīlēns bijis partijas biedrs kopš tās dibināšanas.

Viņš arī iepriekš ir kritiski izteicies par atsevišķiem TP politikas aspektiem, piemēram, orientāciju uz "gāzes politiku". Tāpat, būdams partijas valdes loceklis, viņš izteicies, ka TP galvenais uzdevums ir nepieciešamība atgriezties pie konservatīvajām vērtībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Ulda Pīlēna iesniegums TP valdei

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Uldis Pīlēns šogad augustā pauda viedokli, ka TP galvenais uzdevums ir nepieciešamība atgriezties pie konservatīvajām vērtībām. "Tad, iespējams, arī būtu mazāks apjukums, jo šobrīd ir visa veida partiju un sabiedrības apjukums. Jāuzmanās, lai mēs nepazaudētu jēdzienu - nacionāla valsts," toreiz teica U.Pīlēns.

Rakstu par Tautas partijas nākotni lasiet šeit.

Pīlēns kritizē TP pārorientāciju uz “gāzes politiku”, dēvējot to par kļūdu - plašāk lasiet šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas