Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ulmanis: Bērziņam jāmeklē iespējas, lai kļūtu par tautas prezidentu

Eksprezidents Guntis Ulmanis uzskata, ka jaunajam Valsts prezidentam Andrim Bērziņam būs jāmeklē iespējas, lai kļūtu par tautas prezidentu.

Ulmanis sacīja, ka plaisas samazināšana starp varu un sabiedrību būs vissvarīgākais un arī visgrūtākais uzdevums.

"Visi iepriekšējie prezidenti, ieskaitot mani, gribējuši būt tautas prezidenti, bet tas, cik lielā mērā tas ir izdevies, nav atkarīgs tikai no prezidenta, bet arī no politiskajām partijām, parlamenta un valdības," uzskata Ulmanis.

Viņaprāt, premjera amata kandidāta nominēšana neesot tas grūtākais prezidenta uzdevums, un pašlaik neesot argumentu, kas radītu bažas, ka Bērziņš savos lēmumos nebūs neatkarīgs.

"Raksturs un iepriekšējā dzīve pierādījusi, ka viņš ir spējīgs un varošs domāt neatkarīgi. Bet tas nenozīmē spītību – darīt pretēji, nekā to prasa sabiedrība vai politiskās partijas, tā arī būtu muļķība. Viss ir jādara atbilstoši gaitas loģikai," viņš sprieda.

Ulmanis norādīja, ka paies zināms laiks, līdz Bērziņam izdosies savus priekšlikumus ieviest darbībā, tāpēc ka pašlaik lielu daļu darba kārtības aizņems iepriekš iestrādātie jautājumi, jo prezidents neatnākot tukšā vietā.

Savukārt, komentējot Bērziņu ārpolitiskajā laukā, Ulmanis teica: "Ārpolitiskās prominences nepieņem tik vienkārši jaunpienācējus, viņus pavēro, un secinājumi tiek izdarīti pēc ļoti ilga laika."

Ulmanis sacīja, ka pašlaik pārdomā, vai piedalīties gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās rudenī. "Patlaban neesmu liels optimists," atzina Ulmanis.

Jau ziņots, ka Bērziņš amatā stājās piektdien, 8.jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas