Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

UR nebūs pamata atteikt LK akcionāru sapulces lēmumu reģistrēšanu

Uzņēmumu reģistram (UR) nebūs pamata atteikt Latvijas kuģošanas kompānijas "Latvijas kuģniecība" (LK) akcionāru sapulces lēmumu un izmaiņu valdē un padomē reģistrēšanu, ja ar iesniegtajiem dokumentiem viss būs kārtībā.

UR pārstāve Līga Brice aģentūrai pastāstīja, ka UR ir saņēmis LK 17.decembra akcionāru sapulces lēmumus, bet tie vēl nav izskatīti. Viņa paskaidroja - ja ar LK iesniegtajiem dokumentiem par akcionāru sapulces lēmumiem, tostarp par izmaiņām kompānijas valdē un padomē, viss būs kartībā, UR nebūs pamata atteikt to reģistrēšanu.

Brice norādīja, ka ir iespējams apstrīdēt UR lēmumu par reģistrāciju valsts galvenajam notāram, bet pēc tam arī tiesā.

Viņa prognozēja, ka UR par LK akcionāru sapulces reģistrēšanu izlems pirmdien vai otrdien. Lēmuma pieņemšanas termiņš noteikts 21.decembris.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka LK lielākā īpašniece holdingkompānija "Ventspils nafta" (VN) 17.decembrī paziņoja, ka LK ārkārtas pilnsapulcē nepilnā sastāvā ievēlēta jauna padome, savukārt LK informēja, ka akcionāru sapulce 17.decembrī nav notikusi un darbu turpina kompānijas līdzšinējā padome.

VN pieder 49,9% no LK akciju kapitāla. VN ir tranzītbiznesa jomā orientēta koncerna galvenā holdingsabiedrība, kuras darbības uzdevums ir ieguldījumu pārvalde meitassabiedrībās. VN koncerna darbība vērsta uz naftas un tās produktu pārkraušanu; naftas un tās produktu transportēšanu pa cauruļvadiem, kā arī uz kuģošanas biznesu. Kompānijas akcijas kotē biržas "NASDAQ OMX Riga" oficiālajā sarakstā. VN lielākie akcionāri ir starptautiskais naftas un gāzes tirdzniecības koncerns "Vitol Group" un "Latvijas Naftas tranzīts".

Savukārt LK veic kravu pārvadājumus visās pasaules jūrās un okeānos, apmāca un komplektē starptautiskajām konvencijām atbilstošas apkalpes, kā arī piedāvā kuģu tehnisko menedžmentu saviem un citu kuģniecību kuģiem. Kompānijas akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" oficiālajā sarakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas