Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Urbanoviča grāmata saņēmusi Krievijas nacionālo prēmiju

Deputāta Jāņa Urbanoviča (Saskaņas Centrs) un Igora Jurgena grāmata Nākotnes melnraksts atzīta par vienu no labākajām gada grāmatām politikā un saņēmusi Krievijas nacionālo prēmiju, ziņo laikraksts Čas.Apbalvojumu piešķīrusi Krievijas Valsts bibliotēka sadarbībā ar Krievijas Biogrāfijas institūtu.

Nacionālās balvas mērķis ir saglabāt vietējo izdevniecību industriju un veicināt valsts nozīmes projektu attīstību.“Par šo atzinību uzzināju no laikraksta, bet tas nav taustāms apbalvojums vai naudas prēmija. Bija vairāki nominanti un mūsu grāmata atzīta par vienu no labākajām. Grāmatas tapšanā lielākais nopelns ir Jurgena, man ir sekundāra loma,” atzina J.Urbanovičs.

J.Urbanoviča  un I.Jurgena grāmata Nākotnes Melnraksts veltīta vēsturiskajiem un aktuālajiem Latvijas-Krievijas ekonomiskajiem un kultūras sakariem, "latviešu faktoram" Krievijas vēsturē pēdējo 300 gadu laika posmā, kā arī krievu ietekmei Latvijas attīstībā.

Autori piedāvā lasītājam ieskatu mūsdienu Latvijas pārvaldes rašanās vēsturiskajos procesos, šī brīža Latvijas sociālekonomiskās un politiskās situācijas raksturojumu, novērojumus par krievu diasporas lomu un stāvokli Latvijā, kā arī atklāj Krievijas un Latvijas attiecību scenārijus nākotnes perspektīvā.

Pagaidām grāmata lasāma tikai krievu valodā, bet J.Urbanovičs sola, ka maija vidū Nākotnes melnraksts tiks izdota arī latviski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas