Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Urbanovičs: Saskaņa savu Valsts prezidenta amata kandidātu nevirzīs

Partija Saskaņa savu Valsts prezidenta amata kandidātu nevirzīs, taču visus citus šim amatam pieteiktos pretendentus salīdzinās ar savu kādreizējo augstā amata kandidātu, mācītāju Pēteri Sproģi, mēģinot viņos saskatīt morālās vērtības.

Kā aģentūrai LETA sacīja politiskā spēka Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs, Saskaņa savu kandidātu Valsts prezidenta amatam nevirzīs. Urbanovičs skaidroja, ka šāda pozīcija pamatojama ar to, ka viņu līdzšinējais kandidāts Sproģis vairs nav starp amata pretendentiem.

Sproģa toreizējā izvirzīšana augstajam amatam Saskaņai ļāvusi izvirzīt ļoti augstus kritērijus Valsts prezidentam, tāpēc, Sproģim no nominācijas atsakoties, partija "būs uzticīga saviem kritērijiem" un pēc tiem "mērīs" citus kandidātus, kas tiks pieteikti noteiktajā termiņā.

"Valstij vajadzīgs morālais līderis," uzsvēra politiķis, norādot, ka politiskais spēks plāno aicināt uz tikšanos visus Valsts prezidenta amatam izvirzītos kandidātus, viņos mēģinot saskatīt morālās vērtības.

"Mūs interesē morālā latiņa. Tās trūkums ir iemesls tam, kāpēc Latvijā nav uzticības politiķiem," norādīja Urbanovičs.

LETA jau ziņoja, ka līdz šim Valsts prezidenta amatam ir izskanējuši trīs personu vārdi. Koalīcijas politiķi ceturtdien oficiāli šim amatam izvirzīja Eiropas Savienības tiesas tiesnesi Egilu Levitu. Zaļo un zemnieku savienībā esošā Latvijas Zaļā partija un Latvijas Zemnieku savienība pieņēma lēmumu amatam virzīt tiesībsargu Juri Jansonu. Savukārt vismaz daļa politiskā spēka KPV LV opozīcijas deputātu Valsts prezidenta amatam varētu virzīt politiķi Didzi Šmitu (KPV LV).

Ja Saeimas deputāti balsos kā solījuši, tad Levits varētu saņemt vismaz 55 deputātu balsis. Atbalstu Levita kandidatūrai ir paudusi nacionālā apvienība Visu Latvijai! Tēvzemei un brīvībai/LNNK, Jaunā konservatīvā partija un partiju apvienība Attīstībai/Par!, kurām kopā ir 41 balss. Levitu plāno atbalstīt arī Jaunā Vienotība, kuru Saeimā pārstāv astoņi deputāti.

No partijas KPV LV pagaidām atbalstu Levita kandidatūrai ir pauduši vairāki deputāti - Artuss Kaimiņš, Ramona Petraviča, Aldis Blumbergs, Jānis Vitenbergs, Aivars Geidāns, kā arī Ivars Puga.

Valsts prezidenta ievēlēšanai nepieciešama vismaz 51 deputāta balss. Šoreiz pēc izmaiņām Satversmē Valsts prezidents tiks ievēlēts atklātā balsojumā.

Paredzēts, ka Saeimas ārkārtas sēde Valsts prezidenta ievēlēšanai notiks 29.maijā.

Top komentāri

:):):):)
:
Protams, varēs savas balsis "pa dārgo" notirgot, piemēram,lai tiek noklusināta Saskaņas šmuces Rīgā...
Seniors
S
Tas tikai vel pietruka , lai si krievu banda , vrzitu - prezidenta kandidatu !!! HA.HA,HA !!!
Itamars Toledano
Un kur tad palika BOMBA, ar ko S solīja SATRIEKT visus valsts iedzīvotājus? Vai tikai par prezidenti netiktu JŪLE virzīta, jeb katoļu farizējs ZBIŠEKS, jeb vecais āzis PUJĀTS, kas sen sapuvis miesā un dvēselē? Šie mīl par AUGSTU tikumību spriedelēt, bet kā teikts Bībelē - ko viņi slepenībā dara, par to pat kauns runāt. Ipaši jau tas ir par Zbigņevu teikts...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas