Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Urbanovičs neprognozē veiksmīgu Saskaņas un ZZS sadarbību opozīcijā

Ja opozīcijā strādās Saskaņa un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), tad šo politisko spēku sadarbība nebūs diez ko veiksmīga, uzskata Saskaņas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

"ZZS ir savilkusi tik lielas "sarkanās līnijas" sadarbībai ar Saskaņu, ka diez vai no mūsu sadarbības varētu iznākt kas labs. Taču dzīvosim - redzēsim," aģentūrai LETA sacīja politiķis.

Ubranovičs prognozēja, ka valdība politiķa Krišjāņa Kariņa (JV) vadībā tiks apstiprināta Saeimā. Viņš norādīja, ka domstarpību par, piemēram, valdības deklarāciju koalīcijas partijām nebūs, jo tām interesējot tikai amatu sadalījums, nevis "papīru rakstīšana."

"Varbūt sabiedrība tiks pabarota ar kādām debatēm, taču ne pārāk izteiktām un ne tik asām kā iepriekš. Domāju, ka šīs partijas ātri atradīs iekšējos un ārējos ienaidniekus, kas viņus apvienos, un Kariņam tiks uzticēta galvenā inkvizatora loma," pauda Urbanovičs.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis šonedēļ vēl nenominēja jaunu premjera amata kandidātu, iespējams, atliekot gala lēmumu uz nākamo pirmdienu, 7.janvāri, kad viņam plānota tikšanās ar Jaunās Vienotības politiķi Kariņu, šodien pēc tikšanās ar prezidentu informēja partiju pārstāvji.

Kariņš piedāvājis veidot valdību, kurā būtu pārstāvētas piecas partijas - Jaunā Vienotība, JKP, KPV LV, Attīstībai/Par un Nacionālā apvienība. Šo partiju pārstāvji Valsts prezidentam esot apliecinājuši, ka ir gatavi atbalstīt Kariņa kandidatūru Ministru prezidenta amatam.

Parlamentā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem teju trīs mēnešus nav izdevies vienoties par topošo valdību, tāpēc pienākumus turpina pildīt līdzšinējais Ministra kabineta sastāvs. Sarunās par valdību bija iesaistītas visas Saeimā ievēlētās partijas, izņemot Saskaņu, kas pārstāv lielāko parlamenta frakciju.

Šis ir ilgākais valdības veidošanas periods kopš neatkarības atjaunošanas 1990.gadā.

Top komentāri

kuru pī...š
k
tautas nodevēja viedoklis ?!
Tereza Mendoza
T
Par saskaņu nevajag bēdāties, jo saskaņa jau sen ir izveidota starp LKP morālajiem pederastiem ar urbanovičnekaunīgām sejiņām. Katram ir savs zagšanas placdarms, un saskaņa tāpēc ir ideāla. Tā tas jau no paša sākuma, kad latviešu gaišo tautu piesmirdināja ar brīvību no normālas dzīves.
TrollisJT
T
Anomālajam veidojumam, kurš sastāv no zemnieku pārstāvjiem un ekoloģisko ideju perversajiem aizstāvjiem ir jāsadalās pirmreizinātājos. Zemnieki un zaļie ir pēc būtības divas antagonistiskas grupas. Ja viņi ir kopā, tad - uz melīgiem pamatiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas