Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ušakovs nekomentē aizdomas par PBK ziņu ietekmēšanu, eksperti kritiski

Portāls Kompromat.lv, kā solīts, turpina publicēt Rīgas mēra, Saskaņas centra līdera Nila Ušakova (SC) e-pasta sarakstes materiālus. Pēdējās dienās tajā ievietota virkne elektroniskā pasta vēstuļu, pēc kurām var spriest, ka politiķis, vēl būdams 9. Saeimas deputāts, ļoti tieši iesaistījies Pirmā Baltijas kanāla (PBK) ziņu satura veidošanā. Gan N.Ušakovs, gan PBK pārstāvji atsakās nopludinātos e-pastus komentēt, bet Dienas aptaujātie mediju eksperti norāda - ja sarakste ir īsta, tā parāda PBK žurnālistu ietekmējamību.

Patlaban portāls sācis publiskot politiķa sarakstes materiālus ar PBK Ziņu dienesta vadītāju Jūliju Pirogovu un citiem PBK darbiniekiem, liekot noprast, ka N.Ušakovs regulāri saņēmis pārskatus par ieplānotajiem ziņu sižetiem, kā arī pats ieteicis, par kādiem notikumiem būtu jāgatavo sižeti. Piemēram, kādā portāla publicētajā no N.Ušakova e-pasta adreses sūtītā vēstulē PBK darbiniekam rakstīts: "Mums rīt 18.30 32.skolā jaunu biedru (ne bērnu) masu uzņemšana - ļoti interesants un aizraujošs pasākums. Atbilstoši uz trešdienu var ielikt šo super-puper-mega šovu." Trešdienā no šīs e-pasta adreses N.Ušakovam savukārt nosūtīts PBK ziņu sižeta par 32 jaunu biedru uzņemšanu SC atšifrējums teksta formā.

N.Ušakovs pats ir bijušais žurnālists, kurš savulaik strādājis arī PBK. Tomēr PBK pārstāvji Dienai atteicās komentēt Kompromat.lv publikācijas, kā arī apstiprināt vai noliegt tajās iekļauto e-pasta vēstuļu autentiskumu. Līdzīgi uz Dienas jautājumiem atbildēja N.Ušakova preses sekretāre Anna Kononova: "N.Ušakovs nekomentē nozagto un, iespējams, safabricēto saraksti un ar to saistītas publikācijas."

Dienas aptaujātie mediju vides pārzinātāji norāda - ja sarakste ir autentiska, tā ir krasu žurnālista autonomijas pārkāpumu piemērs. "Attiecības, kādas novērojamas starp N.Ušakovu un PBK, nekādā gadījumā nav pieļaujamas starp mediju un politiķi. Latvijas mediju tirgū jau izsenis var novērot atsevišķu mediju dīvaino izpratni par kalpošanu darba devēja, nevis sabiedrības interesēm, bet šajā gadījumā PBK pamatīgi šauj pār strīpu. Redzot publiskotos faktus, nepamet sajūta, ka PBK ir daļa no Saskaņas centra īpašuma. Izskatās arī, ka PBK darbiniekiem jēdziens "kalpot sabiedrības interesēm» ir kas pilnīgi nedzirdēts," skarba ir Latvijas Žurnālistu asociācijas valdes priekšsēdētāja Inga Spriņģe.

Pilnu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ušakova iespējamā sarakste*

No: [email protected]
Kam: Jūlija Pirogova, Anna Kononova
Tēma: plāns
Nosūtīts: 20/04/09 12:10
Šonedēļ man sanāk:
- šodien sižets no Salaspils
- trešdien uzņemam ceturtdienai, kā bērni tiekas ar veterāniem - kā vecajos labajos laikos - veterāns stāsta bērniem par sasniegumiem (trešdien 18.00 uz Alunāna)
- ceturtdien - intervija ar mani kā kandidātu uz mēriem
- piektdien - sižets par to, kā mēs balotējamies 58 pašvaldībās
Nākošnedēļ man sanāk:
- pirmdien - rīta intervija ar Savicku par 9. maiju
- ceturtdien vakara intervija ar Jerošenko
- pirmdien, otrdien, trešdien - pa sižetam par SC
- ceturtdien - sižets par 9. maiju - kā saka, izvadāt palīdzību
Aiznākošajā nedēļā sanāk:
- otrdien sižets par pagājušo KVN finālu (uzņemšana 30. aprīlī)
- otrdien rīta intervija ar Vadimu par 9. maiju
- trešdien un ceturtdien - pa sižetam par SC
- ceturtdien rīta intervija ar Savicku - par 9. maiju
- ceturtdien sižets par gatavošanos 9. maija svinēšanai
- piektdien rīta intervija ar Baraņņiku - par 9. maiju
- piektdien - sižets par to, kas būs 9. maijā
- piektdien - vakara intervija ar mani par 9. maiju
Lūk.
*Avots www.kompromat.lv

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas