Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ušakovs: Priekšvēlēšanu reklamēšanās ierobežojumiem nav ne vainas

Priekšvēlēšanu reklamēšanās regulējumam Latvijā "nav ne vainas", un nav nekādas nepieciešamības tajā kaut ko mainīt, uzskata Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

"Nebija ne vainas regulējumam - televīzijā nerādīja politiķus un pilsētas centrs nebija piesārņots ar politiskajām reklāmām. Tas ir ļoti labi," uzskata Rīgas mērs.

Savukārt partijas "Vienotība" ģenerālsekretāra Arta Kampara pārdomas, ka parlamenta pieņemtās izmaiņas Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā ir bijusi kļūda, Ušakovs vērtē kā attaisnojuma meklēšanu neveiksmei Rīgas domes vēlēšanās.

"Ir teiciens par dejotājiem, kam kaut kas traucē. Nevajag šoreiz mēģināt vainot regulējumu vai vēl kaut ko. Nav nekādas nepieciešamības kaut ko mainīt," uzskata Ušakovs.

Jau ziņots, ka par kļūdu Kampars nodēvējis regulējumu, kas ļāvis pašvaldībām ierobežot vides reklāmas, un šo iespēju izmantojusi "Saskaņas centra" (SC) vadītā Rīgas dome. "Tā izrādījusies viena liela parlamenta kļūda. Dome to izmantoja zibenīgi. Ceru, ka parlaments to sapratīs un regulējumu pielabos," laikrakstam "Diena" sacījis politiķis.

Kampars šaubās arī par politisko reklāmu ierobežojumu televīzijā lietderību, jo to trūkums varētu būt mazinājis balsotāju aktivitāti. "Var diskutēt par to, kāda loma bijusi politiskās reklāmas ierobežojumiem televīzijās. No vienas puses, protams, šādas reklāmas - lai cik tās nepatīk - cilvēkiem atgādina par gaidāmo notikumu, rada zināmu gaisotni. No otras puses, reklāmu ierobežošanai ir pamats," sacījis partijas ģenerālsekretārs.

Kā ziņots, Rīgas dome, izmantojot pašvaldībām piešķirtās tiesības ierobežot politisko reklāmu, 18.decembrī apstiprināja grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas kārtību Rīgā, aizliedzot izvietot priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publisku vietu. Aizliegums noteikts Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijā, Mežaparka teritorijā, vēsturiskās apbūves teritorijā - Ķīpsalā, Āgenskalnā, Bolderājā, Dzegužkalnā, Maskavas priekšpilsētā, Sarkandaugavā, Teikā, Torņakalnā, Vecāķos Vecmīlgrāvī, Čiekurkalnā, Pleskodālē, kā arī Jaunmīlgrāvī un Vecdaugavā. Tāpat priekšvēlēšanu reklāma aizliegta VEF rūpnieciskās apbūves un Ziemeļblāzmas kultūrvēsturiskā kompleksa teritorijās.

Kampars uzskata, ka Priekšvēlēšanu reklamēšanās regulējumā Latvijā būtu nepieciešami precizējumi un uzlabojumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas