Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Uz KPV LV ministru krēsliem izskata Golubevas, Eglīša un Vitenberga kandidatūras

Uz trim līdz šim partijas KPV LV pārraudzībā esošajiem ministru amatiem tiek izskatītas Marijas Golubevas (AP), Gata Eglīša (JKP) un Jāņa Vitenberga (NA) kandidatūras, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Tāpat neoficiālā informācija liecina, ka sašūpojies varētu būt izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) krēsls. 

Patlaban KPV LV valdībā ir aizņēmusi divus ministru posteņus - Sandris Ģirģens ieņem iekšlietu ministra amatu, bet Ramona Petraviča ir labklājības ministre. Pagaidām vakants ir KPV LV sākotnēji pārstāvētais ekonomikas ministra amats, uz ko pretendē bijušais partijas biedrs un līdzšinējais ministrs Jānis Vitenbergs (NA), kuru šim amatam virza Nacionālā apvienība.

Iekšlietu ministra amatam tiek izskatīta Saeimas sekretāra biedre Golubeva, savukārt kā potenciālais labklājības ministrs tiek vērtēts JKP politiķis Eglītis.

Patlaban brīvo ekonomikas ministra amatu paredzēts atgriezt Vitenbergam.

Līdz ar šādām izmaiņām mainītos spēku proporcija koalīcijā, trim koalīcijas partijām - Nacionālajai apvienībai, Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) un partiju apvienībai Attīstībai/Par! - amatu skaitam valdībā pieaugot. Vienlaikus šādas izmaiņas nozīmētu KPV LV aiziešanu no koalīcijas.

Tāpat neoficiālā informācija liecina, ka izmaiņas varētu skart arī Izglītības un zinātnes ministriju, ko patlaban vada Šuplinska. Patlaban notiekot sarunas par iespēju nomainīt arī viņu, taču šajā gadījumā ministrijas partejiskā piederība nemainītos un pārziņu pār IZM saglabātu Jaunā konservatīvā partija.

Kā viena no izglītības un zinātnes ministres amata kandidātēm tiek izskatīta bijusī IZM parlamentārā sekretāre Anita Mužniece (JKP), liecina neoficiālā informācija.

Kā ziņots, koalīcija sarunas par turpmāko darbību bija pārtraukusi, plānojot tās atsākt pēc sestdien gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas