Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Uz LPP/LC Daugavpils nodaļas bāzes taps jauna partija

LPP/LC Daugavpils nodaļas biedri pēc politiskās un ekonomiskās situācijas analīzes valstī un debatēm nolēmuši uz partijas reģionālās nodaļas bāzes veidot jaunu partiju, informēja jaunās partijas izveides darba grupas vadītāja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Statūtus, programmu un citus partijas izveidei nepieciešamos dokumentus darba grupa plāno izstrādāt līdz 21.oktobrim. Savukārt partijas dibināšanas kongresu paredzēts sasaukt novembra sākumā.

Par savām prioritātēm topošā partija plāno pasludināt garīgās un ģimenes vērtības, kā arī pilsētas, novada un valsts ekonomisko attīstību. Par saviem uzdevumiem partija izvirzījusi piedalīšanos pašvaldību vēlēšanās, vēlāk - Saeimas vēlēšanās un darbu pie Daugavpils un reģiona jautājumu risināšanas.

Bez partijas dibināšanai nepieciešamā 200 dibinātāju atbalsta partija cer arī uz plašu iedzīvotāju atbalstu. Patlaban ir izsludināts konkurss par partijas nosaukumu. Labāko ideju autoriem paredzētas balvas, sacīja Kulakova.

Partijas izveides darba grupā iekļauti 11 cilvēki, tai skaitā bijusī Saeimas deputāte un Daugavpils domes priekšsēdētāja Rita Strode, politiķis un uzņēmējs Jevgenijs Vasiļjevs, LPP/LC Daugavpils nodaļas koordinators Vilhelms Maļina, Daugavpils domes deputāti no LPP/LC Ivars Šķinčs, Viktors Butāns, Sergejs Mihailovs un Jevgenijs Ustinskovs.

Jau ziņots, ka nedēļas sākumā par jaunas partijas Mūsu partija izveidi paziņoja Daugavpils domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska.

Ziņots arī, ka Rīgas domes deputāti, kas ievēlēti no partijas LPP/LC, nolēmuši partijas kongresā rosināt LPP/LC likvidāciju, skaidrojot to ar sliktajiem Saeimas vēlēšanu rezultātiem.

Kā liecina LPP/LC Rīgas domes deputātu teiktais, pēc partijas likvidācijas paredzēta jaunas partijas izveide, kurā būs tie paši LPP/LC biedri, tikai vairs ne Aināra Šlesera, bet pašreizējā Rīgas vicemēra Amerika vadībā.

Nākamā partija sola būt centriska. Ir iecerēts, ka tai būs māsas partijas Daugavpilī, Jēkabpilī un Jūrmalā, kur partija ir pie varas. Tomēr šie plāni vēl esot izstrādes stadijā.

Ainārs Šlesers par Rīgas domnieku plāniem esot informēts. Par savu politisko nākotni viņš pieņemšot lēmumu līdz partijas kongresam 1.decembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas