Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vairākiem deputātiem noraujot komisijas sēdi, nevar apstiprināt pozīciju bēgļu uzņemšanai

Vairāki Saeimas deputāti šodien pameta Eiropas lietu komisijas sēdi, līdz ar to kvoruma trūkuma dēļ pagaidām tajā nav iespējams pieņemt lēmumu par papildu bēgļu uzņemšanu.

Deputāti Rihards Kols (NA) un Armands Krauze (ZZS) norādīja, ka nevarēs šodien piedalīties Eiropas komisijas sēdē, kas pieņem gala lēmumu par Latvijas pozīciju saistībā ar papildu bēgļu uzņemšanu.

Kols norādīja, ka tikai pieci no 16 Eiropas lietas komisijas deputātiem atbalstīja Latvijas pozīcijas izskatīšanu šodien. Viņš arī piebilda, ka uz Eiropas Savienības vēstnieku sanāksmi, visticamāk, var doties arī ar valdības apstiprināto pozīciju. Ņemot vērā šos apstākļus, viņš informēja komisijas vadītāju, ka nevarēs piedalīties šodienas sanāksmē un aizgāja.

Arī Krauze teica, ka nevar piedalīties šodienas sēdē.

Nebrīdinot komisijas vadītāju, sēdi pameta arī Edgars Putra (ZZS) un Jūlija Stepaņenko (Saskaņa).

Līdz ar to pašlaik sēdē piedalās septiņi deputāti, kas ir mazāk nekā puse no visiem komisijas deputātiem un pagaidām nav kvoruma lēmuma pieņemšanai.

Deputāti turpināja uzklausīt ziņojumu par Latvijas pozīciju, tomēr neilgi pēc tam, kad no sēdes aizgāja vairāki deputāti, tika izsludināts pārtraukums uz 15 minūtēm, ko ierosināja deputāts Sergejs Dolgopolovs (Saskaņa), lai tiktu skaidrībā ar izveidojušies situāciju.

Kā ziņots, Saeimas komisija šodien pieņems gala lēmumu par Latvijas pozīciju saistībā ar papildu bēgļu uzņemšanu.

Valdība ceturtdien atbalstīja Iekšlietu ministrijas sagatavoto Latvijas pozīciju bēgļu jautājumā, kas paredz, ka Latvija piekrīt brīvprātīgi uzņemt papildu 526 patvēruma meklētājus, bet iebilst pret obligāto kvotu sistēmas ieviešanu, norādot, ka bēgļu jautājuma risināšanā fiziska personu pārdale ir tikai galējais līdzeklis ārkārtas situācijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas