Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Valdība atbalsta "Parex bankas" pamatkapitāla palielināšanu

Izmantojot naudu, ko valsts jau noguldījusi Parex bankā, par 31,5 miljoniem latu tiks palielināts šīs kredītiestādes pamatkapitāls, lēmusi valdība.

Par to Ministru kabinets grasījās lemt jau pirms nedēļas, tomēr tas netika darīts, jo valdība vēlējās precizēt vairākas tehniskas lietas, informēja premjerministrs Valdis Dombrovskis (JL).

Pamatkapitāla palielināšanai tiks izmantota nauda, ko Valsts kase šajā kredītiestādē noguldījusi termiņdepozīta veidā. Kā ziņots, kopumā valsts Parex bankā iepludinājusi aptuveni 724 miljonus latu.

Finanšu ministrija informē, ka Parex banka pagājušo gadu noslēdza ar 107,5 miljonu latu neauditētajiem zaudējumiem, no kuriem 103,5 miljoni latu ir izveidotie uzkrājumi aktīvu vērtības samazinājumam. Parex bankas kredītportfelis gada beigās bija 1,45 miljardi latu, noguldījumi – 1,54 miljardi latu, kopējie aktīvi bija 2,48 miljardi latu, savukārt kapitāla un rezervju apjoms 2009.gada beigās sasniedza attiecīgi 156,5 miljonus latu.

2009.gadā bankā būtiski samazinātas administratīvās izmaksas, tai skaitā par 41% samazinātas personāla atalgojuma izmaksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas