Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Valdība atliek lemšanu par Parex

Valdība otrdien formālu iemeslu dēļ, norādot uz to, ka ministri laicīgi nav saņēmuši informāciju, atlika lemšanu par valsts pārņemtās Parex bankas restrukturizēšanu. Līdz ar to valdība nelēma ne par to vai atļaut sākt bankas sadalīšanu, vai lauzt līgumu ar bankas pārdošanai piesaistīto konsultantu _Nomura un _vai meklēt jaunu konsultantu restrukturizācijas nodrošināšanai.

Kā uzsvēra premjers Valdis Dombrovskis (JL), atseviškiem ministriem bija iebildumi par to, ka informācija par izskatīšanai valdībā sagatavoto lēmumu nav bijusi savlaicīgi peiejama, atsevišķi ministri iebilda arī pret to, ka valdības sēdē nepiedalās finanšu ministrs Einars Repše, kurš atrodas komandējumā ārvalstīs. Premjers atturējās nosaukt ministrus, kuri rosināja atlikt lemšanu, tomēr kuluāru sarunās nojaušams, ka tie bijuši Tautas partijas ministri.

V.Dombrovskis uzsvēra, ka līdz ar to valdība par Parex lems pēc nedēļas. Viņaprāt, nākamajā sēdē būtu svarīgi lēmumu tomēr pieņemt, lai nevilcinātos ar Parex bankas restrukturizācijas plāna sagatavošanu. Parex prezidents Nils Melngailis pēc  valdības sēdes komentārus nesniedza un steidzīgi devās prom.

Jau rakstījām, ka pirms nedēļas, izskatīšanai valdības slēgtajā  sēdē, bija sagatavots lēmumprojekts, kas paredz sākt Parex bankas restrukturizāciju, sadalot banku tā sauktajā sliktajā un labajā, kā arī sadalot Parex piederošos vietējos un ārvalstu aktīvus. Par to, ka nepieciešama bankas restrukturizācija, valdībai nākas lemt, jo secināts, ka nav pircēju intereses par nesadalītas Parex bankas pirkšanu.

Lēmumprojekts arī paredz izbeigt martā noslēgto līgumu ar bankas pārdošanai piesaistīto konsultantu – Japānas investīciju kompāniju Nomura International, liecina informācija, kas ir Diena.lv rīcībā. Restrukturizācijai tiks pieaicināts jauns konsultants, taču pagaidām konkrēti kandidāti nav nosaukti. Netiekot gan izslēgts, ka padomus restrukturizācijā varētu sniegt Parex līdzīpašniece - Eiropas rekonstrukcijas un attīstības banka.

Diskusijas par Parex sadalīšanu tā sauktajā sliktajā un labajā bankā sākās jau šā gada sākumā. Tomēr valdība atlika šāda varianta izskatīšanu, cerot banku pārdot kā vienotu. Ar mērķi banku īsā laikā pārdot tika piesaistīta Nomura par kuras pakalpojumi tika maksāti 60 000 eiro mēnesī.

Parex pieder plašs filiāļu tīkls arī citās valstīs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas