Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Valdība vēl nevienojas par 129 miljonu latu līdzfinansējuma piešķiršanu tiešmaksājumiem un lauku attīstībai

Zemkopības ministrija (ZM) šodien valdības sēdē prezentēja informatīvo ziņojumu "Par nepieciešamo finansējumu Latvijai tiešajiem maksājumiem un lauku attīstībai 2014.-2020.gadam", tomēr valdība vēl nevienojās par plānotā līdzfinansējuma 129 miljonu latu apmērā piešķiršanu tiešmaksājumiem un lauku attīstības programmām.

Nākamā (2014.-2020.) finanšu perioda laikā Latvija no ES budžeta Kopējās lauksaimniecības politikas tiešajos maksājumos saņems vairāk nekā pašreizējā plānošanas periodā (1,207 miljardus latu), tomēr vēl līdz 2019. gadam - joprojām vismazākos platības maksājumus no ES dalībvalstīm. 

Zemkopības ministrija (ZM) ierosina paredzēt papildu finansējumu Latvijas lauksaimniekiem Ls 129 milj. no valsts atbalsta, lai samazinātu konkurences kropļojumus ES koptirgū un palielinātu kopējā finansējuma apmēru tiešajam atbalstam un lauku attīstībai. 

Tas ļautu izlīdzināt atšķirības starp trīs Baltijas valstu lauksaimniekiem, kompensējot iztrūkumu ES tiešajos maksājumos un aptuveni Ls 39,8 milj. novirzot papildu valsts tiešajiem maksājumiem 2014. gadā. Pārējie Ls 89,2 milj. nonāktu videi draudzīgos maksājumos saimniecībām ar dabas ierobežojumiem un Agrovides maksājumos

Ministru kabinets šodien uzdeva Zemkopības un Finanšu ministrijai vienoties par laika grafiku, kādā Eiropas Komisijai tiks iesniegta Lauku attīstības programma (LAP) lēmuma pieņemšanai, kā arī atkārtoti skatīt šo jautājumu kontekstā ar LAP piešķirto finansējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas