Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Valdībā vērtē Hipotēku bankas aktīvu pārcelšanu uz Citadeli

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Bezdievis
B
Katrā valstī ir pa valsts bankai, kas finansē valstij nepieciešamus projektus, attīstību, inovācijas u.t.t. Komercbankas šādus projektus finansē nelabprāt, jo ir pārāk mazs peļņas procents. Un lielāki riski. Tā piemēram par rūpnīcu līdzfinansēšanu, kad viņi ņem kredītus, lai saņemtu ES finansējumu. Komercbankas labāk visu sagrūž nekustamajos īpašumos un auto līzingos. Spekulēt šajos tirgos ir daudz izdevīgāk, jo peļņas procents ļoti mazs. Protams, dažu dulburi uzskata, ka Latvijai nevajag valsts banku, bet jāatstāj tikai privātās komercbankas. Tai skaitā arī Antons. Anton, uztaisi kādu rūpnīcu un pamēģini dabūt kādu finansējumu no komercbankām. Nepaies ilgs laiks, kad sapratīsi, ka vienīgais finansētājs ir Hipotēku Banka.
Bezdievis
B
Bet varbūt vajag darīt tieši otrādi? Labos aktīvus no CItadeles pārcelt uz valsts Hipotēku banku?
p
p
Citadele strādāja ar zaudējumiem un tagad grib vēl iedot aktīvus. Kārtējā Vienotības darbības neveiksme
GCP
G
Par cik viņi taisās ilzlaupīt?
k.u.d.
k
Audzē kartupeļus un burkānus. Tie arī parasti izaug daudz vairāk nekā ir iestādīti. Kādas tur vēl murgainas inovācijas ar atsevišķu banku? Man atkal labāk gribētos redzēt mazākus nodokļus un mazāku naudas šķērdēšanu un lai vairāk tiek tiem, kas praktiski strādā.
Antons
A
Hipoteku banku jau sen vajadzeja pardot - labajos gados, kad to vareja izdarit par labu cenu. Tagad tas ir caurums, kur jagruz nodoklu maksataju nauda ieksa. Kadi tai zaudejumi & ka tas viss janoraksta uz budzetu! Un kam publiskas bankas dod kreditus? Politiku kabatas projektiem.
kexxx
k
Un tad mes tikai sapratisim, ka visi caurkritushie politikji un esosho politkju radinieki izradas ir ljoti aktivi un nezheligi veiksmigi inovaciju naudas piesaiste.
bbb
b
kas ir fāters kurš šito pasūta ? kam to gatavo? štelle naudīga , bet LV atkal pakaļā
gāzi ostījis
g
Krājbankas īpašnieks Antonovs saka ka viņam Citdeli par pārsimts miljoniem nevajag....bet mums tur miljards jau iegrūzts...un dagad vēl Hipeni ieguldīs...tas ir prātam napteverams...
Jūlis
J
Tas ir muļķīgs plāns. Valdība grib apriezt kaklu putnam, kas nākotnē var Latvijai nest glābiņu. Pēc pāris gadiem Latvija nevarēs nekur aizņemties. Ir jāizlolo spēcīgas pašu bankas.
Oskars
O
Kāpēc KNAB NEKUSTAS ?????
Valts
V
Svarīgākais, lai tad, kad būs izveidota Attīstības banka, ir nauda inovācijām. Lai ir viena institūcija, kas dod kredītus arī tādiem projektiem, kuriem neviena komercbanka nedod. Skaidrs, ka zaudējumu risks daudz lielāks, bet šāda institūcija ir nepieciešama, jo tikai tad atradīsim projektus, kas var ilgtermiņā dod valstij atpakaļ daudz lielāku naudu nekā ieguldīts.
nnn2
n
kartejo banku aferu fasistiska jeginstva gatavo
žuks
ž
Vai mējdinājums slēpti privatizēt?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas