Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +26 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Valdībai jāizšķiras, kā vienkāršot ES fondu administrēšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Indive
I
nē, tikai ne CFLA!!!
Vuarzazi
V
Francijaa nupat PVN uz ednicam, restoraniem, cafenicam... pazeminaja no 19.6% uz 5.5%.
Priekšlikums
P
Es repšem ieteiktu padomāt tieši par pašas CFLA likvidēšanu! Lai atstāj uz katru fondu vienu kontrolējošo institūciju (administrēšanai pat tur neko nevajag- ja ir pozitīvs kontroles atzinums, maksājumu "izrakstīt" var arī datorprogramma). Un otrā līmeņa institūcijas jau šobrīd strādā. Jo darbojoties ar dažādu nozaru projektiem tomēr nepieciešami administrētāji, kas vismaz aptuveni saprot, par ko iet runa. Un finanšu ministrija savu nekompetenci jau ir parādījusi daudzu gadu garumā!!! Bet, ja tiks vienkāršoti visi tie bezjēgā sastrādātie MK noteikumi un CFLA vadlīnijas, tad arī otrā līmeņa institūcijām strādāt būs daudz vienkāršāk, jo līdz šim lielākās galvassāpes sagādāja tieši nepieciešamība "visu izdarīt pareizi, pēc likuma". Tātad, priekšlikums- likvidēt pašu CFLA!
Jāizšķiras gan!
J
Par progresīvā ienākuma nodokļa atjaunošanu un PVN samazināšanu četrkārt pārtikas produktiem!
Jāizšķiras gan!
J
Par progresīvā ienākuma nodokļa ieviešanu un PVN samazināšanu pārtikas produktiem!
Dārznieks
D
To visu pārraudzību var veikt viena datorprogramma ar pārdesmit operatoriem...
Viesulis
V
To būs ļoti grūti panākt, jo partijām, kārtējo reizi tuvredzīgi raugoties, negribēsies atteikties no siles, kas ir līdzīgi sadalīta. Izmaiņu gadījumā, pieaugtu finanšu ministra un ministrijas nozīme, kamēr pārējiem gandrīz nekādas jēgas nebūtu. Tomēr valsts nākotnes vārdā tas ir vajadzīgs!
ihaha
i
Iesaku liidzaas katrai Eiropas fondu un arii Latvijas naudai publiceet to procentu, kas no taas izteereets naudas paarraugiem, administreetaajiem, daliitaajiem, projektu savaaceejiem, ekspertiem, veerteetaajiem, komisiju seedeem. Un tad buus skaidrs, ka lielaakaa dalha no jebkuras naudas Latvijaa aiztek administreetaajiem, bet darba dariitajiem tiek pamestas nozheelojamas kripatas, pie tam, lhaujot projektu konkurentiem par taam sakauties.
Zigurds
Z
Pietik ar vienu departamentu Finansu ministrijā un pāris ierēdņu Ministru kabineta prezidenta birojā.
janis
j
nedrīkst vienkāršot sāvādāk tauta sāks pelnīt un atlabt,bet valdības tuviniekiem parādīsies konkurence un bezdarbs.ko par to teiks šķēle, pakārsies.
loms
l
Nu malacis ka ierunājās par šo problēmu. Bet jautājums bija jau jāsakārto pus gadu atpakaļ.
xb2
x
administrēšanu samazināt, bet kas realizēs?
mazais
m
Sāksim ar to ka ir vēl tāda iestādes kā LADs un SIFs, kas arī dala eiropas naudu. Mana līdzšinējā pieredze ar CFLA neko laba nav bijusi, velk laiku piekasās pie sīkumiem, cik gan vērta ir sarakstīšanās par viena santīma neatbilstību (gadās uz noapaļošanu noņemot un pieliekot PVN). Viens pagastvecis savulaik par CFLA teica sekojošu- tā ir iestāde, kas atradīs kļūdas arī tur kur kļūdu nav. Nezinu kā strādā VIAA, nav bijusi darīšana, bet vraa, lads, sif, liaa vairāk vai mazāk ir uz rezultātu orientētas, savukārt CFLA galvenais ir process, nevis rezultāts. Neesmu TP biedrs, atbalstītājs, drīzāk pretēji, taču jāsaka ka vismazāk ar birokrātiskām stulbībām izceļās vraa un sif. Lads tā ir vispār sava republika ar savām iekšējām instrukcijām un vadlīnīju trūkumu pat saviem darbiniekiem, piem. vienā kabinetā saka šajā pozīcijā PVN ir attiecināms, blakus, jā BLAKUS, pat ne citā pārvaldē, saka neattiecināms :) LIAA tā protams ir otra birokrātiskākā iestāde, smagnēja un mazliet piepūloties varētu sacensties ar CFLA "a kurš māk ilgāk pačakarēt procesu". Neesmu domājis kas tur pie vainas- gribas, drosmes vai atbildības trūkums. Reāli šī iestāde arī atspoguļo trekno gadu birokrātijas "paraugiestādes" vārdu. Nav uz rezultātu orientēta iestāde. Par Viaa neko nevaru teikt nav bijusi darīšana.
ABC
A
Patlaban ES fondu administrēšanā kopumā iesaistītas 20 institūcijas ar 937 darbiniekiem??? Un jēgas pilnīgi nekādas. Pilnībā atbalstu Repšes viedokli, lai cik netīkams tas TP un ZZS zaglēniem arī būtu.
Clash
C
Principam jābūt vienkāršam - atteikt projekta saskaņošanu var tikai izņēmuma gadījumos, īpaši to pamatojot, bet ja ir nepilnības, tad tās ir jānovērš aktīvi piedaloties pašiem ierēdņiem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas