Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Valdības vadītājs atbalsta iniciatīvu par ierēdņu politisko neitralitāti

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vuarzazi
V
Lai tam butu jegas, toposham likumam ir japaredz visu partiju ieliktenu izraveshanu, un ieprieksh izraveto ierednu atkal uznemshanu darbaa.
njā
n
prezidentam nav ar ko nodarboties, turklāt nepārdomāti, šitās pelēko kardinālu spēlītes tikai visu aizmiglos. lai cik tas nebūtu jocīgi, tieši minētie ierēdņi ir kompetentākie valsts pārvaldē, un kas notiks ja pretēji cerībām, ka viņi izstāsies, viņi aizies no valsts pārvaldes? Vai valsts prezidentam nav ienācis prātā, ka viņa iniciatīva ir ne tikai nelaikā, kad visi spēki jākoncentrē, ekonomikas sakārtošanai, bet arī reāli bīstami? Budžeta sastādīšana un reformas izglītībā nav nekāda jauna, kruta ledusskapja ievietošana rezidencē, nav īstais brīdis gaumīgiem jokiem.
???
?
Kādiem jābūt grozījumiem, lai izslēgtu politisko angažētību? Tērē laiku uz muļķībām. Rezultātā visi partiju ielikteņi noies pagrīdē un saikni būs grūtāk konstatēt. Savukārt, ieviešot disciplināratbildību par "politiskās neitralitātes" trūkumu, tas kļūs par ieganstu, lai tiktu vaļā no ierēdņiem, kas, piemēram, negribēs respektēt ministra partijas uzstādījumus, bet ievērot likumu. Civildienesta likums šobrīd pasaka, ka ierēdnim jāpakļaujas likumam un likumīgai valdībai. Ko vēl vajag? Visa šī ideja ir ļoti bīstama un var novest pie pilnīgi pretēja rezultāta- absolūtas civildienesta politizēšanas, kad mainoties valdībām tiks mainīti visi augstākie ierēdņi, jo tie nebūs gana neitrāli, tad liks nākamos, kas gan formāli nebūs biedri, bet būs ļoti lojāli.
Doma
D
Kādai partijai piederīgos tomēr apvieno noteikts domāšanas veids un pasaules uztvere. No tā, ka nebūs dokumentālas piederības kādai partijai, jau nemainīsies cilvēka iekšējā būtība un attieksme pret lietām, kas neapšaubāmi ietekmē viņa darbu un lēmumus.
He he...
H
Neticu šim JL blējienam... Nupat iebīdīja bez konkursa VNĪ jaunlaicēnu kadriņu pa nakts melnnumu... Un kad notiks visu to politiski iecelto atbilstības novērtēšana?! Kā FM valsts sekretārs (TP) var būt bez finansista izglītības un TM valsts sekretārs (JL) bez jurista izglītības?! Pa pieciem gadiem poļitruku salikts veselām kaudzēm visādos amatos... Kad tos iztīrīs?
gm
g
Jaa, Grushkevicham sen bija jaaiziet. Tieshi vinja piederiiba pie partijas paliidz sabiedriibai labaak noveerteet arii vinja partiju. Tieshi taadeelj nevajag liegt augstaakajiem iereednjiem buut atklaatiem partijas biedriem.
zvirbulēns
z
Bičevskis vēl rullē, uz cietumu nesteidzās, Repše laimīgs :)))
ABC
A
Es gan uzskatu, ka cilvēks, kas organizēja Latvijas karoga publisku zaimošanu un pat nesaprot, kāpēc tas ir sodāms pārkāpums, kā arī organizēja bezmaksas braucienu uz hokeja čempionātu un arī nesaprot, kāpēc to nedrīkstēja darīt, neatkarīgi no partejiskās piederības nedrīkst strādāt nevienā valsts iestādē.
gm
g
".... jo aiz viņa muguras stāv uh!, kas par spēku!" --------------------------------------------------- ----------------------- Mees varam liidz riitdienai diskuteet par atbildiibu, liidz ziemassveetkiem par iereednju atbildiibu. Tomeer - Q raksta - "jo aiz viņa muguras stāv uh!, kas par spēku!" Tieshi Bichevska gadiijumaa mees skaidri redzam kas par speeku. Tas ir atklaati un godiigi no taa pasha Bichevska puses atziits. Arii te mees varam runaat par konkreetu atbildiibu - naakoshajaas veeleeshanaas vinja vaardi un darbi skaidri un gaishi saistiisies ar konkreetu partiju. Man kaa veeleetaajam, pilsonim shaada atklaatiiba ir daudz labaaka nekaa ja man kaarteejo reizi jaanodarbojas ar mineejumiem. Protams, ka vairumam LV pilsonju TP un atklaatums, godiigums nekaadu neriimeejas kopaa, bet sheit tomeer jaasaprot, ka principam jaastaav augstaak par konkreetaa briizha emocijaam un personaalijaam. Prezidentam un premjeram ir jaasaprot, ka atklaatiiba tomeer ir labaak, nekaa skaistu lozungu vadiita jaunas miglas radiishana - publikai buus atkal jaamin X ir no taa pulcinja, bet Y no taa pulcinja, bet shitais vispaar ANIZSNERH pulcinja. Kam tas vajadziigs? Jebshu rakstiisim speciaalus likumus atsevishkjaam personaam - Marekam Grusk. un Martinam Biche.?
Q
Q
Visumā jau pareizi, bet beidziet jel imitēt vai lolot ilūziju, ka mūsu valstī kāds ierēdnis - partejisks, vai vienkārši dumšs ne savā vietā būdams, "atklaati staav ar savu atbildiibu". Arī tas pats bičevskis ir kluss un mēms pēc pārņemšanas - nekādu skaidrojumu no viņa nesagaidīsiet, bet atbildību ne nu tik. Locīsies kā zutis un peldēsies "politiskā atbildībā", t.i., totālā bezatbildībā, jo aiz viņa muguras stāv uh!, kas par spēku!
gm
g
Nesaprotu kaadeelj shim jautaajuma shobriid jaateeree tik ljoti citiem svariigiem jautaajumiem vajadziigais laiks. Piederiibu noteiktam un lokam nenosaka formaala piederiiba kadai partijai. Taapat nedriikst ierobezhot iereedju politisko briiviibu. Valstij labaak ir, ja konkreets iereednis ir godiigi, skaidri un atklaati defineejis savu piedriibu noteiktai partijai, uzskatu kopumam. Tas izbeidz spekulaacijas un liek vinjam buut daudz konkreetaakam, ja kaada leemuma pienjmeshanas briidii tiek skartas vinja partijas, partijas biedru intereses. Bichevska un Repshes darabiiba ir labs piemeers - visi zin, ka Bichevskis ir no TP un liidz ar to var briivi veerteet vinju un vinja darbus arii no shii viedoklja, tai pashaa laikaa vinsh ar savu darbu pieraada, ka ir izdariigs un korekts iereednis, kas labi noder JL ministram Repshem. Taapat Bichevskim ir jaaspeej deelj savas piederiibas TP 3 un vairaakkaart pamatiigaa skaidrot notikumus ap Parex un citiem, kur patiesi vai shkjietami bijushas TP intereses. Bet vinjsh atklaati staav ar savu atbildiibu. Grushkevichs un Kokje ir savaa zinjaa liidziigs piemeers. Izgliitiibas nozare stagneeja pirms Grushkevicha nonaakshanas augstaakajaa iereednja amata un turpinaaja stagneet arii vinja laikaa. Kokjes un vinja domstratpiibas izgaismojaas nevis partejiskaas piederiibas deelj, bet gan vinja regulaaro kljudu deelj. TP gan nespeej to saprast. Taapat kaa ZZS nespeej saprast, ka probleema nav tikai TP Grushkevichaa vien.
Juris
J
piekrītu par, ka nedrīkst ieņemt amatus, bet darboties partijā, kāpēc gan ne!
pēteris
p
āksti
gepards
g
atbalsta... un ieliek savus:Olita Augustovska...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Politiskie ierēdņi

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas