Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Valdības veidošanā joprojām daudz neskaidrību

Valdības veidošanas gaitā joprojām ir daudz neskaidrību - gan par to, kuras partijas veidos koalīciju, gan par to, kuras partijas pārstāvis ieņems premjera amatu.

Politiķu viedokļi minētajos jautājumos ir atšķirīgi, un arī neoficiāli viņi pauž, ka pagaidām prognozēt sarunu iznākumu ir pāragri.

Vienlaikus daļa politiķu uzskata, ka mazākas izredzes uz premjera amatu pašlaik ir KPV LV, bet valdība Jaunās konservatīvās partijas (JKP) un Attīstībai/Par! vadībā varētu būt reālāks scenārijs. Paši KPV LV nepiekrīt šādam skatījumam par savām izredzēm un redz iespēju vadīt Ministru kabinetu.

Situācijā, kad sarunas paralēli organizē visi trīs augstākminētie politiskie spēki, pašlaik neesot skaidrs, kurš uzņemsies galveno iniciatīvu. Apstākļi mainītos, ja atsevišķas no tām nolemtu izveidot bloku vai nu savā starpā, vai ar kādu citu no vēl trīs labēji centriskām partijām. Šādai apvienībai būtu lielāks deputātu skaits, līdz ar to arī plašākas iespējas vest rezultatīvākas sarunas.

Kā ziņots, valdības veidošanas sarunas paralēli organizē vai pauž gatavību turpināt gan "Attīstībai/Par!", gan "KPV LV" un JKP.

Attīstībai/Par! un KPV LV sarunas turpina ar visām tā dēvētajām centriskajām, centriski labējām jeb latviskā spārna partijām, savukārt JKP paziņojusi, ka nesadarbosies ar Zaļo un zemnieku savienību. Ārpus sarunām par valdības veidošanu palikusi Saskaņa.

Līdz šim JKP piedāvājumu kā vienīgā ir noraidījusi Attīstībai/Par!, kuras pārstāvji skaidrojuši, ka vispirms vēlas panākt vienošanos par paveicamajiem darbiem. Ir sagaidāms, ka abas partijas vēl tiksies uz sarunām.

Top komentāri

Nu, KPss.LV par premjeru
N
var ienākt prātā kādam plānprātīgam. Gobzemam vieta būtu ķupķūzī, Kaimīžam - trako namo, bet Liepiņai - uz slotas kāta. Pietiek tikai šo mūdžu sejās palūkot, lai tas kā Diena būtu skaidrs.
Vājon!
V
Bordāns premjers , gobzems autā.
Re, kā!
R
neskaidrības b'us, kamēr prezidents nenosauks, kuram uzdod veidot vald'ibu. Bet nesteigsies jau, ļaus tā saucamajiem jaunajiem māžoties, lai tauta paskatās, ko savēlējusi. Un tad jau varēs atkal bīdīt vecos kadrus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas