Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Valsts no Šķēles svaiņa firmas vēlas attiesāt ap 240 000 latu parādu par īpašuma nomu

Privatizācijas aģentūra (PA) no SIA "Atpūtas un sporta bāze Linezers" tiesas ceļā vēlas piedzīt vairāk nekā 240 000 latu parādu un zaudējumus saistībā ar nekustamā īpašuma nomu.

"Atpūtas un sporta bāze Linezers" 50% īpašnieks ir Tautas partijas (TP) priekšsēdētāja Andra Šķēles sievas Kristiānas Lībanes-Šķēles brālis Valdis Lībans, kurš par uzņēmuma "Atpūtas un sporta bāze Linezers" līdzīpašnieku kļuva 2006.gada aprīlī. Līdz 2009.gada novembrim Lībans bija arī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs.

"Atpūtas un sporta bāze Linezers" 2007.gadā ierosināja tolaik paša uzņēmuma nomātā sporta kompleksa Rīgā, Linezera ielā 5, un tam piekrītošā zemesgabala privatizāciju, un to valdība atbalstīja tā paša gada 10.jūlijā.

PA prasību pret "Atpūtas un sporta bāzi Linezers" Rīgas apgabaltiesā iesniedza šā gada 11.janvārī, savukārt 21.janvārī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa ierosināja uzņēmuma maksātnespējas lietu.

PA lūdza piedzīt no uzņēmuma 240 000 latu parādu, ko veido vairāk nekā 144 000 latu nomas maksas parāds, nesamaksātā pievienotās vērtības nodokļa parāds par nomas maksu, nekustamā īpašuma nodoklis, kā arī 49 000 latu zaudējumi un ap 37 000 latu par telpu izmantošanu, aģentūru LETA informēja tiesas kancelejas vadītājs Ilvars Tomsons.

Kopā ar prasību PA bija lūgusi to nodrošināt, apķīlājot "Atpūtas un sporta bāzes Linezers" no trešajām personām saņemtos maksājumus un naudas līdzekļus. Šo lūgumu apgabaltiesa noraidīja.

Rīgas apgabaltiesa PA prasību pret "Atpūtas un sporta bāzi Linezers" bija paredzējusi izskatīt šodien, taču saistībā ar to, ka uzņēmums atzīts par maksātnespējīgu, tiesvedība PA prasības lietā apturēja, informēja Tomsons.

Pēc Maksātnespējas reģistra ziņām, "Atpūtas un sporta bāzi Linezers" par maksātnespējīgu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina 14.februārī.

Pēc "Firmas.lv" datiem, 1999.gadā reģistrētā "Atpūtas un sporta bāze Linezers" līdzīgās daļās pieder Lībanam un Sergejam Soldatenko.

Iepriekš "Atpūtas un sporta bāze Linezers" īpašnieki bija Oskars Gudrais, Valentīna Turko un Aigars Akmentiņš, bet uzņēmumu savulaik dibināja Aivars un Ligita Lielkalni. "Atpūtas un sporta bāze Linezers" valdes loceklis patlaban ir Guntis Deņīsovs.

2008.gadā SIA "Atpūtas un sporta bāze Linezers" neto apgrozījums bija 100 lati, bet gadu firma noslēdza ar 110 000 latu zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija.

2007.gadā firmas zaudējumi bija 58 600 lati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas