Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +27 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Valsts policija akcijas Esi redzams ietvaros gājējiem dāvinās atstarotājus

Valsts policija, CSDD un Drošas braukšanas skola uzsāk akciju _Esi redzams, _kuras ietvaros gājējiem, kā arī velosipēdu vadītājiem, kuri diennakts tumšajā laikā pārvietosies bez atstarotājiem, tiks dāvināts atstarotājs un izskaidrota atstarotāju vai luktura izmantošanas nepieciešamība.

Tāpat tiks pievērsta uzmanība gājējiem, kuri pārvietojas pa nepareizo brauktuves malu vai nomali.

Ņemot vērā, ka atstarotāju neizmantošanas dēļ diennakts tumšajā laikā cieš liels skaits ceļu satiksmes dalībnieku, Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes darbinieki sadarbībā ar reģiona pārvalžu Ceļu policijas darbiniekiem, CSDD un Drošas braukšanas skolas pārstāvjiem visā Latvija organizē drošības akciju Esi redzams, kuras mērķis ir akcentēt gaismas atstarojošo elementu lietošanas nepieciešamību.

70% avārijas kurās iesaistīti gājēji notiek tumsā vai krēslā.

Gada tumšākajos mēnešos (īpaši oktobrī, novembrī un decembrī) avārijas, kurās iesaistīti gājēji nav retums. Tradicionālākie šo avāriju iemesli - nav bijis atstarotājs vai apģērbs ar atstarojošiem elementiem, gājējs pārvietojies nepareizi – pa nepareizo ceļa pusi vai pat pa ceļa vidu, autovadītājs nav laikus pamanījis gājēju vai arī autovadītājs diennakts tumšajā laikā braucis par ātru vai bijis neuzmanīgs, un nav paguvis laikus nobremzēt.

2010. gada 10 mēnešos Latvijā ceļu satiksmes negadījumos cietuši 701 un bojā gājuši 51 gajējs. No visiem ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušajiem 11 bija velosipēdisti, savukārt dažādas traumas guvuši 304 velosipēdisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas