Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Valsts prezidents akreditējis Ķīnas un Šveices vēstniekus

Valsts prezidents Andris Bērziņš darbam Latvijas Republikā otrdien, 9.aprīlī, akreditēja Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Jangu Guocjangu un Šveices Konfederācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Markusu Niklausu Paulu Dutli, portālu Diena.lv informēja Prezidenta preses dienestā.

Tikšanās laikā ar jauno Ķīnas vēstnieku Valsts prezidents augstu novērtēja stabilo, aktīvo un pragmatisko politisko dialogu un intensīvo vizīšu apmaiņu starp abām valstīm. A.Bērziņš aicināja vēstnieku turpināt iepriekš uzsākto darbu un aktīvi strādāt, lai attīstītu ekonomisko sadarbību, gan piesaistot investīcijas, gan veidojot biznesa forumus ar Ķīnas uzņēmēju dalību un abām pusēm izdevīgus projektus. Viņš uzsvēra pagājušajā gadā notikušā Global China Business Meeting nozīmi.

Ķīnas jaunais vēstnieks savukārt pauda apņemšanos veidot reālus sadarbības, investīciju un Latvijas produktu eksporta projektus. Vēstnieks apliecināja ķīniešu tūristu interesi par Latviju, kas piedāvā skaistas ainavas un bagātīgu kultūras mantojumu.

Abas amatpersonas arī uzsvēra atbalstu sadarbības paplašināšanai kultūras un izglītības jomā. Vēstnieks uzsvēra, ka Ķīna paplašinās iespējas, lai Latvijas studenti varētu apgūt zināšanas viņa dzimtajā zemā. J.Guocjangs atzinīgi vērtēja Konfūcija institūta izveidi Latvijas Universitātē, kas ir lielākais Baltijā. Sarunas noslēgumā Valsts prezidents aicināja viesus no Ķīnas apmeklēt pasākumus Rīga 2014 - Eiropas kultūras galvaspilsētas ietvaros.

Sarunas noslēgumā A.Bērziņš vēlēja jaunajam vēstniekam veiksmi un izturību, kā arī panākumus savā jaunajā amatā, stiprinot abu valstu sadarbību.

Tiekoties ar Šveices vēstnieku, Valsts prezidents uzsvēra Latvijas ieinteresētību aktivizēt politisko dialogu starp abām valstīm, kā arī atzīmēja labo sadarbību kultūras un izglītības jomā. A.Bērziņš apliecināja arī Latvijas vēlmi paplašināt ekonomisko sadarbību starp abām valstīm, un sarunā ar vēstnieku Valsts prezidents izteica aicinājumu Šveices uzņēmējiem investēt Latvijas ražošanas sektorā.

Tāpat abi sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka jāpaplašina savstarpējā sadarbība zinātnē un izglītībā, veicinot jauno zinātnieku un studentu apmaiņu.

Abas puses apmainījās viedokļiem par interesēm attīstīt sadarbību ar Austrumu Partnerības un Centrālāzijas valstīm un vienojās sadarboties, lai sniegtu atbalstu šīm valstīm to izvēlētajās reformās.

Abas amatpersonas apsprieda arī situāciju eirozonā un iespējamos risinājumus situācijas uzlabošanai. Sarunā Valsts prezidents izteica pateicību par Šveices izteikto atbalstu Latvijas dalībai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas