Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Veido jaunu autortiesību aģentūru; sabiedrībā pazīstami literāti atbalsta

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ai!
a
vai tad izredzētajiem (kam bija ekskluzīvie līgumi ar e-bibliotēku) samaksāja par maz, ka atkal sāk cepties?
Mirklis
M
Ai, cik tas ir netīkams darbs!! Lai veicas jaunajiem censoņiem.
ar muti Riigaa
a
Peec gada paskatiisimies, ar ko shis projekts buus beidzies.
Lea
L
Tā administrēšana ir sarežģīts ikdienas darbs. Var jau saskriet autori un uz urrā nodibināt organizāciju, bet kurš no viņiem sēdēs un strādās šo neradošo darbu 8 stundas dienā, vismaz 5 dienas nedēļā?
kā tad tā
k
autoru daudz tekstu maz kā tad tā
Arturs Duboks
A
šie cilvēki grib atņemt iespēju māksliniekiem nopelnīt ar to, ko viņi radījuši. Esmu pret jebkādām ar AKKA/LAA konkurējošām organizācijām!
rēķinu saņēmējs
r
Katru gadu par veikalos skanošo radio AKKA/LAA piestāda rēķinus. Summas nav lielas, samaksājam. Tad vienu gadu uzradās vēl kaut kādi rēķini no citas aģentūras ar pamatojumu apmēram, ka AKAA/LAA aizstāv tikai N intereses, bet neaizstāvot X intereses. Tad nu šoe rēķini būšot par X interesēm. Nesamaksājām. Ziniet, aģentūras, vienojieties savā starpā, bet tā nebūs, ka katrs kaut kā intereses solīsies aizstāvēt un sūtīs tikai rēķinus, un saņems naudu.
redīss
r
Visādi juristi- grāmatveži kārtējo reizi uzvārīsies.Bet šitie romantiķi-dibināta'ji var turpināt sūkāt ledu.
naivuliem
n
Ja, jaa sakartos jums to digitalo vidi, taas ir pupu mizas. Visaa pasaulee nespej to sakartot, jo dators ir tam domats, lai butu briva pieeja it visam. Ja par jusu mesliem man vel bus jamaksaa, tad es labak lasu anglu valodaa!
!
!
Patīk vai nē, bet likumā var atrast caurumus, ja grib. Patīk vai nē, bet biedrošanās princips paliek dzīvs - katrs pats izvēlēsies, ar ko saistīties un zem kā parakstīties. Sovjeti domāja, ka ar likumu varēs piespiest mīlēt. Izrādījās, ka visi kabatā turēja sakrustotus pirkstus. Ja to autoru skaits, kas skaļi pieprasīs izmaiņas attiecībā uz savas maizītes griešanas tiesībām, būs pietiekams, arī šis akmens ripos. Galvenais, lai nebūtu pasīvi izmantojamo un glupi vienaldzīgo.
puika
p
Var palūgt to likuma burtu studijā?
!
!
Ja auditorija atceras, pēdējais piliens argumentu kausā, kas AKKU tautas mutē padarīja par KAKKU, bija gramstīšanās gar Youtube. Par laimi, proxy laikmetā tas viss ir apejams tūkstoš ceļos, bet fakts ir fakts. KAKKA panāca, ka nobloķē pieeju dažiem mūzikas video failiem no Latvijas. Faili kā bijuši, tā atrodas Youtube, tos skatās un lejuplādē (ja prot) jebkurā citā valstī, izņemot (formāli) Latviju. Secinājumus par tiem, kas apkaras ar svešām autortiesībām kā savām, varat izdarīt paši.
Senais
S
Katram zināms ar ko bruģēts ceļš uz Elli. Patīk, vai nē, bet likuma burts, kas šajā gadījumā ir svarīgākais, padara jauno aģentūru par pašdarbības pasākumu bez leģitimitātes. Es ar domubiedru grupu arī grasos nodibināt nelielu autortiesību aģentūriņu, lai iekasētu par svešu niku izmantošanu :))
puika
p
Laba ziņa.
!
!
Neesmu tik pesimistisks. Visam ir sākums. Un likumā izmaiņas var rosināt. Gan jau dzirdīgas ausis ātri vai vēlu atradīsies. Galvenais jau ir saturs. No suņiem uz siena kaudzes, ar nepamatotām pretenzijām, cilvēki un autori droši vien centīsies izvairīties. VIENMĒR ir jāskatās, ar ko sasaisties. Kurš gan grib sevi saistīt ar Paklones radīto organizāciju? Tas ir prestiži, patīkami? Nav.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas