Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Vējoņa, partiju un Maizīša saruna nenotiks

Iecerētā saruna starp Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, sešām 13. Saeimā ievēlētajām partijām un Satversmes aizsardzības biroja (SAB) priekšnieku Jāni Maizīti nenotiks, žurnālistiem paziņoja Ministru prezidenta amatam izvirzītais Aldis Gobzems (KPV LV).

Pēc kārtējās tikšanās ar valdības veidošanas procesā iesaistītajām partijām Gobzems paziņoja, ka saruna iecerētajā formātā nenotiks, taču tiks turpinātas konsultācijas par to, kāds varētu būt cits iespējamais sarunu formāts. "Vai es vienpersoniski runāšu ar Valsts prezidentu, vai sarunās piedalīsies visas partijas," iespējamos scenārijus iezīmēja politiķis.

Kā izriet no Gobzema sacītā, pašlaik nav zināms, kad varētu notikt šāda saruna. Gobzems gan pieļāva, ka, iespējams, tā varētu tikt īstenota nākamās nedēļas otrajā pusē.

Gobzems akcentēja, ka valsts pirmā amatpersona ir Valsts prezidents, kas arī nosakot valsts politisko dienaskārtību un sarunu formātu. "Mēs ļoti respektējam Valsts prezidentu šajā sakarā," apgalvoja politiķis.

Kā piebilda Gobzems, sākotnēji plānotās sarunas izpalikšana nenozīmējot, ka Maizītis netiks aicināts uz sarunu KPV LV frakcijā.

"Loģika saka, ka es esmu leģitīmi izvirzīts par Ministru prezidenta amata kandidātu, leģitīmi startēju vēlēšanās, leģitīmi esmu ievēlēts un leģitīmi tiku nominēts no Valsts prezidenta puses. Diezgan loģiski, ka pirmā saruna mums varētu būt tieši ar Valsts prezidentu. Tāda secība no šāda viedokļa ir ļoti loģiska," sacīja Gobzems.

Kā ziņots, sešas tā dēvētās labēji centriskās partijas, kas piedalās sarunās par valdības veidošanu, tika lūgušas audienci pie Vējoņa, lai rastu risinājumu situācijai, kad Gobzemam nav pielaides valsts noslēpumam, bet tās piešķiršana varētu prasīt laiku.

Uz tikšanos ar Vējoni partijas vēlējušas aicināt arī Maizīti. Gobzems iepriekš bija izteicies, ka KPV LV vēlētos Maizītim vaicāt, kāpēc "specdienesta vadītājs nedara tiešos pienākumus", bet "publiski komentē informāciju, kas var kaitēt valsts reputācijai".

Gobzems uzskata, ka vajadzētu būt plašākai sarunai par jauno politiķu iespējām saņemt pielaidi valsts noslēpumam, savukārt citi valdības veidošanas sarunās iesaistītie politiskie spēki norāda, ka iebilst pret pašreizējās pielaižu sistēmas reformu, jo uzskata to par samērīgu. Politisko spēku pārstāvji pirms tikšanās ar Valsts prezidentu atturējās prognozēt, kāds risinājums varētu iezīmēties sarunā.

Intervijā laikrakstam Neatkarīgā SAB direktors paudis, ka Gobzema vētīšana, lai saņemtu pielaidi valsts noslēpumam, varētu ilgt pat pusgadu.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka Gobzems var droši sev uz Ziemassvētkiem atrast kādu citu nodarbošanos.
zvirbulēns
z
Maizīti un viņa vietnieku Freimani vajag sapurināt, tas jau nu arī skaidrs! SAB strādā lēni, nesaprotami, nereti jaucas politikā ( kaut kādi mājieni, teksti, ka iebilst pret KGB arhīvu publicēšanu, utt.). Neviena noķerta kremļa spiega.Tur jāliek apsviedīgāki vīri, šitie nevelk, sajūta guļ! Gulēt var par savu naudu, ne nodokļu maksātāju!
Udo Ulbergs
U
Tikai debili nekompetenti āksti varēja iedomāties, ka par tik smalkām lietām notiks kolhozu priekšsēdētāju sanāksme. Kādus gan muļķus gaišā latviešu tauta atkal ir izvēlējusies savas dzīves ritināšanai Stikla kalnā! Tautai patiešām ir tikai idiotu resursi. Cita nekā nav, un normālie ir prom no tādas vietas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas