Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Vējoni Valsts prezidenta vēlēšanām piesaka ZZS deputāti un Āboltiņa

Valsts prezidenta vēlēšanām ceturtdien oficiāli izvirzīts aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), portālu Diena.lv informēja Zaļo un zemnieku savienības preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Lēmumprojektu par Vējoņa izvirzīšanu Valsts prezidenta vēlēšanām, kas Saeimā notiks jau 3.jūnijā, parakstījuši Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputāts Ingmārs Līdaka, partijas Vienotība Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, kā arī ZZS Saeimas frakcijas deputāti Gundars Daudze, Ainārs Mežulis un Valdis Skujiņš.

Vējonis akcentējis, ka viņa prioritātes Valsts prezidenta amatā būtu nacionāla vienotība, nacionālā pašapziņa un patriotisms un sociālais taisnīgums. 

ZZS valde un Saeimas frakcija par Vējoņa izvirzīšanu Valsts prezidenta vēlēšanām vienprātīgu lēmumu pieņēma 11.maijā, uzsverot, ka pašreizējais aizsardzības ministrs ir pieredzējis politiķis un būtu cienīgs ieņemt valsts augstāko amatu. Viņa kandidatūru gatavi atbalstīt arī vairums Vienotības deputātu, lai arī vairāki šīs frakcijas deputātu, tostarp Lolita Čigāne, Ilze Viņķele un Veiko Spolītis vēlēšanās atbalstīs Egila Levita kandidatūru, kuru par piemērotāko savukārt uzskata Nacionālā apvienība.

Prezidenta amatam pieteikti arī Mārtiņš Bondars, kuru virzīja Latvijas Reģionu apvienības pārstāvji, un Saskaņas virzītais kandidāts Sergejs Dolgopolovs.

Valsts prezidentu ievēl ar 51 deputāta balsīm. Visticamāk, ka vēlēšanu pirmajā piegājienā 3.jūnijā nākamais prezidents vēl netiks ievēlēts, jo pašlaik neviens no nosauktajiem kandidātiem balsu vairākumu Saeimā nevar iegūt. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas