Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vējonis 13. Saeimas deputātiem: Jūs pārstāvat visu sabiedrību, nevis tikai savus vēlētājus

“Divas trešdaļas no 13. Saeimas deputātiem svinīgo solījumu dod pirmo reizi. Tā ir iespēja jau no šodienas veidot jaunu politisko diskusiju un likumdošanas darba kultūru,” uzrunājot 13. Saeimas deputātus rudens sesijas pirmajā sēdē, uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis,

Valsts prezidents norādīja, ka 13. Saeimas deputātu pienākums ir īstenot vēlētājiem apsolīto un aicināja jau no pirmās dienas strādāt tā, lai pamatoti varētu teikt, ka tiek pieņemti labi likumi sabiedrības interesēs. “Sabiedrība sagaida, ka jūs pašaizliedzīgi strādāsiet, lai sekmētu mūsu demokrātiskās valsts attīstību un panāktu reālus uzlabojumus. Nav pilnīgi neviena cita, kas šo darbu paveiktu jūsu vietā,” uzsvēra Vējonis.

"Mūsu valsts un mūsu bērnu nākotne ir vienīgās intereses, par kurām jums ir jāiestājas ik dienu. No šodienas jūs strādāsiet visas Latvijas tautas labā. Jūs pārstāvat visu mūsu sabiedrību tās dažādībā, nevis tikai savus vēlētājus," atzīmēja Valsts prezidents.

Vējonis norādīja, ka 13. Saeimai ir daudz nozīmīgu uzdevumu, kurus būs iespējams paveikt tikai kopā. Ir jāturpina ieguldīt mūsu drošības stiprināšanā un jārod iespējas uzlabot tiesu darbu. Jāstiprina finanšu sistēmas drošība un jāpilnveido noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas mehānismi. Savlaicīgi ir jāuzsāk darbs pie lielāko investīciju ceļa kartes – Nacionālā attīstības plāna pēc 2020. gada izstrādāšanas. Viņš pauda pārliecību, ka esam vienisprātis par nepieciešamību saglabāt nemainīgu eiroatlantisko kursu un veidot sabalansētu valsts budžetu.

Noslēgumā Vējonis aicināja atcerēties pirmos četrus mūsu valsts pastāvēšanas gadus, kad parlamentārieši uz Pirmā pasaules kara atstātajiem gruvešiem izveidoja valsts institūcijas un armiju, pieņēma Satversmi un panāca Latvijas starptautisko atzīšanu.

"Jūs esat Latvijas valsts otrās simtgades pirmā Saeima. Lai valsts dibinātāju paveiktais jums rada pārliecību, ka četros gados ir iespējams izdarīt ļoti daudz. Izmantojiet šo laiku, lai godam strādātu mūsu valsts un mūsu bērnu nākotnei!”  viņš uzsvēra.

Otrdien uz 13. Saeimas pirmo sēdi ieradušies visi 100 tajā ievēlētie deputāti. Svinīgo zvērestu viņi dos pēc plkst. 12.

Top komentāri

Ivars
I
Mūsu deputāti pat nepārstāv savus vēlētājus, bet paši sevi un sev pietuvinātos
Vējoņa kungs!
V
Tas attiecas arī uz Jums - Jūs pārstāvat visu sabiedrību, nevis tikai ZZS ziedotāju intereses, kuriem labvēlīgos likumu grozījumus Jūs labprāt parakstāt un nododat izsludināšanai.
Vienotība un ZZS Gruzijā vienojās
V
izmantot Citadeles bankas pārdošanu, lai apzagtu Latvijas valsti un tās iedzīvotājus. Tur bija arī Vējonis!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas