Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vējonis jaunnedēļ varētu pateikt, kam uzticēs veidot nākamo valdību

Nākamajā trešdienā Valsts prezidents Raimonds Vējonis varētu vēlreiz tikties ar trim Ministru prezidenta amata kandidātiem, kā arī nosaukt to, kuram uzticētu valdības veidošanu, viņš ceturtdien pastāstīja intervijā Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā.

Iepriekš Vējonis 13. Saeimā ievēlēto partiju darbu pie jaunās koalīcijas veidošanas vērtēja kā neapmierinošu, tādēļ šonedēļ Rīgas pilī tikās ar KPV LV Ministru prezidenta amata kandidātu Aldi Gobzemu, Jaunās konservatīvās partijas Ministru prezidenta amata kandidātu Jāni Bordānu un partiju apvienības Attīstībai/Par! Ministru prezidenta amata kandidātu Arti Pabriku.

Valsts prezidents skaidroja, ka jau zināmu laiku partijām bijusi iespēja tikties, taču līdz šim sarunu progress kopumā nav apmierinošs. Viņš skaidroja, ka uz pirmo Saeimas sēdi partijām vajadzētu tikt skaidrībā, lai gan pašlaik izskatās, ka partijas nav gatavas vienoties un vēlas gaidīt brīdi, kad Valsts prezidents pats izšķirsies par labu kādam no kandidātiem.

"Ja partijas līdz 6. novembrim nebūs panākušas vienošanos, būs jaintensificē darbs no manas puses, trešdien mēģinot ar trim premjera kandidātiem runāt vēlreiz, lai panāktu kādu risinājumu," piebilda Vējonis, norādot, ka varētu izdarīt izvēli par labu vienam no kandidātiem pēc tikšanās trešdien, ja tāda būs nepieciešama.

"Ja partijas nevar neko piedāvāt, tad jādod konkrēts uzdevums vienam cilvēkam un varbūt jānosaka arī kāds termiņš," teica Vējonis.

Viņš minēja, ka pirms kādu cilvēku izvirza par premjera kandidātu, ir jābūt pārliecībai, ka šī persona saņems pielaidi valsts noslēpumam. "Gala pārliecība par kandidātiem būs tad, kad attiecīgie dienesti pieņems gala lēmumu, bet priekšizpēte ir jāveic," piebilda Valsts prezidents.

"Dienesti vērtē daudz dažādus jautājumus un dienesti var iedot pamatotāku izvērtējumu tikai tad, kad izvērtēta kandidāta iesniegtā anketa. Vadīties tikai no informācijas, kas pieejama dienestiem, vai vadīties tikai pēc tā, kas ir publiski izskanējis, nebūtu korekti pret trim kandidātiem," uzsvēra Valsts prezidents.

Tāpat Vējonis norādīja, ka cilvēku skaita palielināšana Saeimas Prezidijā nozīmē papildus izdevumus, kas ir pretrunā ar ievēlēto partiju iepriekš paustajiem solījumiem samazināt izmaksas, šodien intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Ja partijas runājušas, ka valsts pārvaldē un parlamentā vēlas samazināt izmaksu pozīcijas, tad no jaunajiem parlamentāriešiem prezidija skaita palielināšana būtu slikts signāls sabiedrībai," teica Vējonis, piebilstot, ka tas, cik prezidijā būs cilvēki, atkarīgs no pašiem deputātiem.

Viņš iepriekš uzsvēra, ka 13.Saeimā ievēlētajām partijām jāspēj vienoties par iespējamo koalīciju un vairākuma atbalstu parlamentā, lai jau nākamajā nedēļā, 6.novembrī, ievēlētu jaunu Saeimas priekšsēdētāju un Prezidiju. Izskanējusī iecere par pagaidu Prezidiju raisītu šaubas par jaunās Saeimas lemtspēju, norādīja Valsts prezidents.

Top komentāri

jancis
j
Vājoņa saimnieks vēl nav izlēmis, kam uzticēt veidot nākamo valdību, Nākošnedēļ pateiks.
Vai
V
orientācijas biedram, kurš ņems valdībā arī zzs?
Vienotība un ZZS Gruzijā vienojās a
V
apzagt Latvijas valsti un tās iedzīvotājus. Arī Vējonis tur bija!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas