Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Vējonis par pilsonības piešķiršanas jautājumu: Ceru, ka deputāti pieņems atbildīgu lēmumu

Šobrīd vecāki - nepilsoņi dzimtsarakstu nodaļā piereģistrē jaundzimušo, un vienlaikus viņiem jāatbild uz jautājumu: "Vai bērnam piešķirt Latvijas pilsonību?" Prezidenta ideja maina tikai to, ka par pilsonības piešķiršanu vairs neviens jautājumu neuzdos, bet, ja vecāki nevēlēsies, ka bērns kļūst par Latvijas pilsoni, tas viņiem būs jāpaziņo dzimtsarakstu nodaļas darbiniekiem, svētdien vakarā vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

Prezidenta kanceleja vēstuli Saeimai izsūtīja pirmdien, bet jau pirms tam koalīcija partijas nolēma, ka vēl neizlasītajai Valsts prezidenta idejai teiks stingru "nē". Galvenokārt tāpēc, ka tā grib Nacionālā apvienība (NA). Nākamā gada budžets un nacionāļu balsis tā atbalstam ir galvenais, tāpēc premjers Māris Kučinskis (ZZS) NA  pat necentīsies pārliecināt mainīt nostāju.

Prezidenta kanceleja koalīcijas līgumu gribējusi apiet, izdomājot, ka prezidenta Raimonda Vējoņa ierosinājums nebūs grozījumi Pilsonības likumā, kas īpaši atrunāta kā nacionāļu nepārkāpjamā robeža koalīcijas līgumā, bet tas būs atsevišķs likums, vēsta raidījums.

Prezidenta iespējas ietekmēt Saeimā nodoto likumu neesot nekādas - viņš arī nevarēs sludināt referendumu, lai nodotu jautājumu izskatīšanai vēlētājiem, jo tautas nobalsošanu var rīkot tikai par jau strādājošiem likumiem nevis likumprojektiem.

"Prezidents par šo jautājumu ir runājis daudz, arī ar Nacionālo apvienību, un te ir jautājums- vai mēs vēlamies dzirdēt viens otru. Ja mēs sakām, ka tā ir tabu tēma, pirms vēl likumprojekts ir uzrakstīts un iesniegts, jebkas, ko mēs darītu, ir slikti, jebkurš laiks, kad mēs to darītu, būtu slikti. Šajā gadījumā šī ir prezidenta pārliecības lieta," uzskata prezidenta padomniece juridiskajos jautājumos Kristīne Jaunzeme.

Prezidents Vējonis paudis cerību, ka "deputāti būs atbildīgi savu vēlētāju priekšā un izdarīs pareizo izvēli".

Top komentāri

Dzimtkunga virstiesības pret vecāki
D
Šajā gadījumā nav runa par bērna tiesībām uz pilsonību, bet gan valsts tiesībām uzspiest bērnam pilsonību pretēji vecāku gribai!
Ir jāstrādā
I
pie tā, lai tiesiski likvidētu okupācijas sekas, nevis voluntāri jādala pilsonība, faktiski, atverot pilsonības likumu.
>:-)
&
vejoņis, kremļa "maigā vara", trojas zirgs ?j
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas