Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Velosipēdists: sods par braukšanu bez ķiveres mazinās velobraucēju skaitu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
aivars
a
Velosipēda vadīšana tiek liegta, ja velosipēdista asinīs var konstatēt 1,6 promiles alkohola, bet ja velosipēdisti izraisa satiksmes negadījumu, tad atbildība un sods ir no 0,3 promilēm.Tā tas ir Vācijā...Bet pie mums ,cik var noprast, ir merķis iznīcināt riteņbraucējus, Un tas tikai ,lai uzlabotu statistiku.
niknais_kaamis
n
Manuprāt tai ķiveru būšanai sen bij jābūt obligātai. Tas ir tikai pašu braucēju drošībai. Un no manis pēc lai tie kuri nevar ar ķiveri pabraukt lai nebrauc. Būs vismaz mazāk bīstamo objektu uz ceļa. Itsevišķi to lohu kuri brauc bez bremzēm un koka puļķi stūres vietā!
asdf
a
Muļķības, par velosipēda vadīšanu bez tiesībām nekādu naudassodu nemaz nevar uzlikt! APK to neparedz!
Jānis
J
Nu ja nav smadzenes, tad arī nav vajadzīga ķivere. Tiem, kam ir smadzenes ko sargāt arī lieto veloķiveri. Nu ļaudis mīļie, tak padomājiet ar galvu! Veloķivere nav priekš citiem - tā ir domāta, lai sargātu jūsu veselību. Nesparotu tos, kas brauc bez ķiverēm un vēl par to dusmojas.
ria
r
Pareizi, un uz kino obligāti bruņuvestēs
=)
=
zivtiņš duraks!
mig-17
m
Dīvaini, ka jāliek sods, ka pats savu pauri dauza - pats taču vainīgs!
peldētājs
p
Analizējot statistikas datus, daudz nozīmīgāk būtu likt valkāt korķa vestes visiem, kas peldās. Bez vestēm noslīkst daudz daudz daudz vairāk, nekā nositās velosipēdisti bez ķiverēm. Nu tad ko- vestes peldētājiem???
Pelēkais Vilks
P
Pretējā gadījumā, ja velobraucēju notrieks auto, vainīgs būs velobraucējs tikai tāpēc, ka viņam nebija tiesību,” skaidro eksperts. ========== Tik stulbu ekspertu pirmoreiz dzirdu! No diviem transporta līdzekļu vadītājiem negadījumā vainīgais ir tas kuram nav (līdzi) tiesības? Pat tad, ja tiesībnieks pārkapis noteikumus? Šitam "ekspertam" vairs nelejiet...
i
i
Tik stulbu ekspertu pirmoreiz dzirdu! No diviem transporta līdzekļu vadītājiem negadījumā vainīgais ir tas kuram nav (līdzi) tiesības? Pat tad, ja tiesībnieks pārkapis noteikumus? Šitam "ekspertam" vairs nelejiet... ------------------------------------------------------------- Tur jau ta lieka, ka PIRMAIS, kas ir parkapis ir tas, kam nav tiesiibu, un vins nedriksteja tur atrsties :)
  • 0
  • 0
lūriķis
l
Kad noliec ,pieliec šiltīti-Mīnēts! Točno nenozags,ja nu vienīgi kāds atmīnētājs uzspers gaisā,bet tas jau no citas operas...
Pelēkais Vilks
P
Ja poliči var panākt, ka man nav jāvadā līdz govs ķēde - esmu ar mieru arī ķieveri uzlikt. Citādi jau otrais velosipēds 8 gados ar visu "zvērīgo uzpasēšanu". Summārie zaudējumi ap 800LVL.
Pelēkais Vilks
P
Var redzēt, ka Zivtiņam bērnu dienās ir gājis grūti ar riteņbraukšanu. Turklāt toreiz ķiveru vēl nebija...
1
1
lohi
mr. t.
m
varbūt arī zīdaiņiem kas tikko iemācījušies stagiāt arī vajag ķiveres ka obligatu prasību? Viņi kamer iemacās tā pavisam stabili stagāt ļoti bieži krīt un sasit galvu.... biežāk neka pieaudzis velosipēdists. Varbūt arī autovadītajiem un pasažieriem vajag obligatas ķiveres? avāriju skaits ar smagām galvas traumām ir stipri lielāks neka velosipēdistu avāriju skaits ar galvas traumām. Bet varbūt varat vienkārši likt tos velosipēdistus mierā vienreiz? Visas smagākās vrlo avārijas ir saistītas ar sadursmēm ar auto.. , Zivtiņ, paskaties, varbūt pielikt savas pūles risinot lietas sakarā ar autovadītājiem?
lūriķis
l
Ārpus apdzīvotām vietām,vellapēdistiem obligāti spilgtās vestes un ķiveres-obligāti!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas