Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Vēlreiz skatīs jautājumu par lopu kaušanu islāma tradīcijās

13 deputātu no dažādām Saeimā pārstāvētām partijām tomēr vēlas aizliegt pirms pieciem mēnešiem Saeimā steidzamības kārtā atļauto lopu kaušanu pēc islāma tradīcijām, tā saukto košera metodi, kad lopam notecina asinis, to neapdullinot.

9.martā paredzēta Saeimas Tautsaimniecības komisijas deputātu viesošanās saimniecībā Viesuļi, kur šī metode tiek praktizēta — tā ļāvusi lopkautuvei paplašināt darbību.

Deputāti vēlas grozīt Dzīvnieku aizsardzības likumu, izņemot divas latviešiem svešo kaušanas metodi regulējošās daļas un atstājot vienu, kā tas bija sākotnēji: "Lauksaimniecības dzīvnieku atļauts nokaut bez apdullināšanas galējas nepieciešamības gadījumā, kā arī gadījumā, kad slimības vai traumas dēļ iespējama dzīvnieka nobeigšanās." Šis priekšlikums iesniegts Tautsaimniecības komisijā, cerot uz Dzīvnieku aizsardzības likuma grozījumu izskatīšanu trešajā lasījumā. Pagaidām gan nav zināms, kad tas varētu notikt.

Normunds Teicāns, Viesuļu īpašnieks, Dienai pauž gatavību sadarboties ar deputātiem un iepazīstināt viņus ar halāl gaļas ražošanas procesu: "Es gribu, lai mani oponenti saprot, ka mums nav nekā slēpjama, un paši savām acīm pārliecinās, ka lopu kaušana islāma tradīcijās ir humāna." Viņš uzskata, ka lielākā daļa no košera kaušanas metodes pretiniekiem vienkārši nav redzējuši, kā kaušana notiek, līdz ar to paši nezina, pret ko protestē. Gaļa patlaban tiek eksportēta uz Skandināvijas valstīm.

13 deputātu vidū, kas rosina atcelt islāma lopu kaušanas paņēmienu, nav Tautas partijas deputātu. Grozījumus likumā vēlas Zaļo un Zemnieku savienības deputāti Ingmārs Līdaka, Guntis Eniņš un Pēteris Hanka, Latvijas Pirmās partijas deputātes Inese Šlesere un Inta Feldmane, Pilsoniskās savienības deputāti Janīna Kursīte un Kārlis Šadurskis, Tēvzemei un brīvībai/LNNK deputāti Dzintars Rasnačs un Juris Dobelis, Saskaņas centra deputāti Jānis Tutins un Aleksejs Vidavskis, Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā deputāts Jakovs Pliners un Jaunā laika deputāte Liene Liepiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas