Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Vērienīga reliģiska pasākuma reklāmai izmanto Raimonda Paula vārdu

Šogad novembrī Rīgā paredzēts vērienīgs kristiešu festivāls ar vairāku pazīstamu mūziķu piedalīšanos Cerības festivālā, kuru atbalsta vairāk nekā 500 Latvijas kristiešu draudzes no dažādām konfesijām. Pasākuma rīkotāji uzsvēruši, ka festivālā uzstāsies maestro Raimonds Pauls, kā arī _Grammy _un _Dove _mūzikas balvu laureāts dziedātājs Maikls Smits.

Raimonds Pauls ir pārsteigts, ka minēts pats pirmais mākslinieku sarakstā. «Tas ir mārketinga gājiens. Man piedāvāja ar kori un solistu Jāni Kurševu kopā uzspēlēt, parādīja notis, un man nekas nav pretī, bet tas nav saistīts ar maniem reliģiskajiem uzskatiem. Es jau vispār esmu no tiem, kas pie ugunskuriem ar mietiem un cirvjiem – no dievturiem! Nedomāju, ka no tā sacelsies tāds ļembasts,» izteicās R.Pauls, kurš pret šādu sava vārda izmantošanu izturoties ar vieglu smaidu.

No Latvijas mūziķiem festivālā vēl solījuši uzstāties Ieva Akurātere, Ingus Pētersons, Artis Gāga un Latvijas trīs tenori – Guntars Ruņģis, Miervaldis Jenčs un Nauris Puntulis. Būs iespēja dzirdēt arī Valdi Indrišonoku ar grupu, ansambli Vēstniecība, simfonisko orķestri un Rīgas Gospelkori, kuru vada Railī Orrava un Jānis Maslovskis.

Festivāla kopkorī pieteikušies dziedāt vairāk nekā 800 koristu, pastāstīja Cerības festivāla Komunikācijas komitejas vadītāja Līsa Borisenko. Viņa neslēpj, ka Raimonda Paula vārds informācijā par festivālu minēts pirmais tieši viņa atpazīstamības un popularitātes dēļ: «Kad es biju maza meitene un dzīvoju Igaunijā, man ar Latviju saistījās divi vārdi – Rīga un Pauls.» Igaunijā šāds kristiešu pasākums pulcējis 30 000 cilvēku, un šogad tiek cerēts uz vismaz tikpat skatītājiem. Pasākumi notiks Arēnā Rīga un būs bez maksas. Pasākumam tiks nodrošināts tulkojums gan zīmju valodā, gan krievu, lietuviešu un igauņu valodā, un no Lietuvas un Igaunijas tiks organizēti autobusi ar dalībniekiem.

Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) pārstāvis Ivars Kupcis norādīja, ka LELB ir aktīvi iesaistījusies pasākuma rīkošanā, arhibīskaps Jānis Vanags piedalās arī vienā no vadības grupām. Lai arī luterāņu baznīcai šāda mēroga festivāli nav raksturīgi, tas būšot starpkonfesionāls sarīkojums, un luterāņu draudzes tiekot mudinātas tajā piedalīties. «Ja cilvēks, kurš atnāk uz šo pasākumu, sadzird ko vērtīgu sev un viņam rodas vēlēšanās uzzināt, ko vairāk, tad ir iespēja interesēties pie konkrētu draudžu pārstāvjiem, un draudzes ir aicinātas uzrunāt šādus cilvēkus,» izteicās I.Kupcis.

Top komentāri

:)
:
Varbūt nezini, bet tie kristieši nemaz bērnam neprasa grib viņš kristīties vai nē, kristī visus pēc kārtas pirms vēl saprātīgi spēj iebilst pret :) tāpat kā kādreiz oktobrēnos un pionieros visiem bija jāstājas, tā katoļu vecākiem obligāti pareizā partejiskā piederība bērniem jāliek :D
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas