Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Veselības ministrijai nav skaidrs, kad citas slimnīcas varēs uzņemt TOS pacientus

Veselības ministrijai nav skaidrs, kad Austrumu slimnīca varēs uzņemt akūtos traumu pacientus, kurus pie viņiem nākamā gada vidū novirzīs sakarā ar Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas “ātrās” palīdzības slēgšanu.Veselības ministrs Juris Bārzdiņš (ZZS) atzina, ka Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcai līdz ar “ātrās” palīdzības sniegšanas funkcijas noņemšanu budžets tiks samazināts par 135 tūkstošiem latu.

Ministrs uzskata, ka samazinājums ir neliels. Gada budžets TOS ir 5 miljoni latu. Viņš atgādina, ja plāni reorganizēt neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu radušies jau 2004.gadā un pašreizējās izmaiņas neesot saistāmas ar “valdībām vai ministriem”. “Citos apstākļos “ātrās” palīdzības reorganizācija būtu pakāpeniska. Es ceru, ka tas neatkārtosies vēlreiz,” sacīja ministrs. Viņš norāda, ka reorganizācijas mērķis ir iespējami efektīvāk izmantot nodokļu maksātāju naudu. TOS gadījumā Veselības ministrijas mērķis ir panākt, lai “traumas” pilnībā pievērstos plānveida operāciju veikšanai, savukārt Austrumu slimnīcā, konkrēti Gaiļezera klīnikā, sniegtu akūto palīdzību traumu pacientiem. Ministrs nevarēja pateikt, kad Austrumu slimnīca būs gatava uzņemt TOS akūtos pacientus un cik tas varētu maksāt. Jau vēstījām, ka Austrumu slimnīcas valdes priekšsēdētājs Viesturs Boka brīdina, ka Gaiļezerā ir tikai astoņi d traumatologi un TOS “ātrās” palīdzības funkcijas pārņemšanai Gaiļezeram vajadzētu gan papildus naudu, gan vairāk mediķu. Oficiāli izplatītajā ministra pziņojumā teikts, ka traumpunktu finansēšanas kārtības izmaiņas neietekmēs iedzīvotāju iespējas saņemt valsts apmaksātu medicīnisko palīdzību – tā tiks nodrošināta tajā pašā ārstniecības iestādē dienas stacionārā vai pie ambulatorā speciālista. Palīdzības saņemšanai iedzīvotājiem būs jāmaksā valsts noteiktā pacienta iemaksa.Valsts sekretārs Rinalds Muciņš skaidroja, ka neatliekamo palīdzību traumu gadījumā turpmāk sniegs Austrumu slimnīcas jaunā uzņemšanas nodaļa un politraumu nodaļa. Tāpat nākotnē arī Rīgas 2.slimnīca vairs neuzņems neatliekamos traumu pacientus, bet to darīs Stradiņa slimnīca. Savukārt Stradiņu slimnīcā par šādiem plāniem neko nezina un ar traumu ārstēšanu nodarboties negrasās. Jau vēstījām, ka nākamajā gadā veselības aprūpes budžetā nepieciešams ietaupīt 12,3 miljonus latu. Tādēļ  Ministru kabinets otrdien pieņēma būtiskas izmaiņas “ātrās” medicīniskās palīdzības sniegšanā un lielākās izmaiņas skar TOS, kura no nākamā gada jūlija vairs nesniegs neatliekamo medicīnisko palīdzību. TOS vadītājs Vitolds Jurševskis par šo lēmumu uzzināja īsi pirms tā pieņemšanas un uzskata to par lielu muļķību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas