Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Vienotība varētu atbalstīt Cimdara atkārtotu ievēlēšanu CVK priekšsēdētāja amatā

Apvienība _Vienotība _varētu atbalstīt Arņa Cimdara atkārtotu ievēlēšanu Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītāja amatā,  pēc tikšanās ar Cimdaru žurnālistiem atzina Vienotības Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Zaķis gan norādīja, ka šodien frakcija neesot bijusi pilnā sastāvā, tādēļ oficiāls lēmums varētu tikt pieņemts Vienotības frakcijas sēdē trešdien, 30.martā.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem prognozēja, ka balsojums Vienotības frakcijā Cimdaram varētu būt pozitīvs.

Vienotības frakcijas vadītājs atzina, ka saruna ar Cimdaru esot bijusi lietderīga un esot palielinājusies savstarpējā izpratne.

Ar CVK vadītāju pārrunātas dažādas vēlēšanu procesa uzlabošanas iespējas, piemēram, vēlēšanu reģistra un elektroniskās balsošanas ieviešana, referendumu uzkrāšana, vienota veida un drošāku vēlēšanu urnu ieviešana, kā arī vēlēšanu komisiju locekļu rotācija.

Kā aģentūrai LETA iepriekš atzina Vienotības un to veidojošās Pilsoniskās savienības (PS) valdes loceklis Kārlis Šadurskis, PS valde nolēmusi, ka CVK vadītāja amata kandidāts varētu būt PS valdes loceklis Kārlis Kamradzis. Tomēr par šo kandidātu izskanējuši iebildumi no citu Vienotībaspartiju puses.

Jau ziņots, ka Vienotības koalīcijas partnere Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) paudusi vēlmi CVK vadītāja amatam virzīt ilggadējo šīs iestādes priekšsēdētāju Cimdaru, bet Vienotības pārstāvji par to bijuši skeptiski un ieteikuši domāt par citu kandidātu.

Saeimas prezidijs un Frakciju padome nolēma, ka kandidatūras Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) locekļu un priekšsēdētāja amatiem var izvirzīt līdz 31.martam.

CVK sastāvā ir deviņi locekļi, no kuriem priekšsēdētāju un septiņus locekļus ievēl Saeima, bet vienu locekli no tiesnešu vidus Augstākā tiesa savā plēnumā. CVK pilnvaru termiņš ir četri gadi, un kārtējām CVK vēlēšanām jānotiek ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā pēc jaunās Saeimas sanākšanas.

Patlaban CVK priekšsēdētājs ir Arnis Cimdars, priekšsēdētāja vietniece ir Kristīne Kurzemniece, sekretārs ir Valdis Veinbergs, CVK locekļi ir Anita Borševska, Pēteris Dzalbe, Tatjana Feigmane, Daina Medne, Raimonds Olehno un Sigords Stradiņš.

Saskaņā ar likumu "Par Centrālo vēlēšanu komisiju" Saeima ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc tās sanākšanas izveido CVK kā pastāvīgi darbojošos institūciju, kas nozīmē, ka 10.Saeimai CVK jaunais sastāvs jāievēl līdz šā gada 2.maijam.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Cimdars CVK vadītāja amatā jau ievēlēts četras reizes un šo institūciju vada kopš 1997.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas