Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Vīķe-Freiberga: TP rīcība ir bezatbildīga

Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga uzskata, ka Tautas partijas (TP) lēmums atsaukt ministrus un izstāties no koalīcijas, bijis bezatbildīgs. Intervijā telekanālam TV5 viņa pauž, ka partija nav sapratusi situācijas nopietnību, kādā atrodas Latvijas valsts un TP lēmums ir kaitējis valstij.

Viņa secina, ka šis solis ir bijis gatavots pietiekami ilgi. "Bet manī vēl arvien bija palikusi dzīva cerība, ka šīs partijas sapratīs situācijas nopietnību, kādā atrodas Latvijas valsts un ka politiskā stabilitāte ir viens no elementiem, kuru ļoti cieši vēro gan mūsu tagadējie, esošie darījumu partneri, gan potenciālie investori un starptautisko reitingu aģentūras," skaidro V. Vīķe-Freiberga un piebilst, ka jebkāda iekšējā nestabilitāte, nesaskaņas un to izpausme uz āru vienkārši kaitē valstij pat izaugsmes brīžos, bet jo īpaši krīzes brīžos. "Es teikšu godīgi, man tas šķiet bezatbildīgi. Es ļoti ar lielu nožēlu vēroju un dzirdēju par šo soli, man viņš šķiet valsts priekšā bezatbildīgs," vērtē V. Vīķe-Freiberga.

Viņa arīdzan izsaka cerību, ka nākotnē būtu iespējama labējo partiju sadarbība un Saskaņas centra (SC) ciešāka sadarbība. "Jebkurai partijai ir tās pašas tiesības iekļūt valdībā," atgādina V. Vīķe-Freiberga. Tomēr, cik plaša un vai vispār ir iespējama sadarbība, ir atkarīgs no programmatiskiem uzstādījumiem un pie zināmām kopīgām vērtībām, kā arī principiem. Viņa norāda, ka SC ir ļoti būtiskas un principiālas uzskatu atšķirības vēstures jautājumos, kas ir "ļoti dziļš un būtisks šķērslis". Tomēr "neviens bezdibenis nav tāds, pār kuru tiltu nevar uzbūvēt". Tāpēc viņas vēlēšanās būtu, lai sāktos šo tiltu būvēšana. "Manā izpratnē tas ir iespējams, bet tas prasa piepūli un darbu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas